Majci ubijenog dječaka nije bilo oduzeto drugo dijete

Jeleni Jovović, majci preminulog 15-mjesečnog dječaka P. J. kojeg je, kako se sumnja, ubio očuh Nermin Šišić, nije bilo oduzeto drugo dijete, kako je to juče pisalo u saopštenju Sindikata doktora medicine Crne Gore.

Privođenje majke pokojnog dječaka na saslušanje kod tužioca, foto: FOS Media

Sindikat se juče oglasio saopštenjem u kojem su naveli da ništa nije ukazivalo na zlostavljanje kada je dječak u januaru primljen u Kliničkom centru na liječenje, i postavili između ostalih pitanje „ko je odgovoran što samohrana majka kojoj je već oduzeto jedno dijete nije bila pod strožim nadzorom socijalne službe“.

Iz Centra za socijalni rad su za FOS kazali da Jovovićkoj nije bilo oduzeto drugo dijete.

„Majci maloljetnog djeteta nije oduzeto nijedno dijete, nema djece na hraniteljstvu, nije lišena roditeljskog prava ni za jedno dijete, niti je pokretan postupak lišenja ili ograničenja roditeljskog prava, te nažalost nisu postojale nikakve prijave o neadekvatnom roditeljstvu“, navodi se u odgovoru.

Iz Centra su dodali da „zbog svega gore navedenog, imenovana nije mogla biti pod nadzorom Centra za socijalni rad Podgorica jer bez prijave ili navoda o bilo kojoj sumnji, Centar za socijalni rad nije mogao da postupa“.

Ponovili su da Centar za socijalni rad Podgorica, nažalost, nije dobijao obavještenja ni od građana ni od drugih institucija, uključujući i primarne sisteme zaštite, da maloljetno dijete trpi bilo koji vid nasilja.

„Stoga apelujemo na sve članove društva da prijave i najmanju naznaku sumnje na nasilje, jer je bolje bilježiti veći broj odbačenih i neosnovanih prijava, nego propustiti prijavu ijednog postojećeg nasilja“, zaključili su iz Centra za socijalni rad u razgovoru za FOS.

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!