Majke na vratima Ustavnog suda

#NaknadeZaMajke

Majke, korisnice naknada za troje i više djece, koje su se okupile danas ispred Ustavnog suda, gdje su sačekale odluku te institucije o ocjeni ustavnosti Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, probile su policijski kordon i došle do vrata suda. Stigla je i policijska jedinica opremljena za razbijanje demonstracija i potisnula ih od vrata.

Foto: RTCG

S

Reporter Portala RTCG javlja da je više stotina žena krenulo u protestnu šetnju, skandirajući „Ostavke, ostavke“. Majke su saopštile da predstavniku majki nije dozvoljeno da prisustvuje raspravi Ustavnog suda.

Foto: RTCG

Predstavnica majki, Željka Savković, saopštila je da to što im nijesu dozvolili da prisustvuju raspravi predstavlja uvredu za sve majke.

„Majke su izašle na ulicu da odbrane svoje pravo, a nijesu znale da će morati da brane Ustav Crne Gore“, saopštila je Savković.

Majke u protestnoj šetnji (Foto: rtcg.me)

Ona je nadležnima postavila pitanje zašto se nakon godinu i po dana razmatra inicijativa o zakonu, a ne odmah nakon usvajanja.

„Zato što im je odgovaralo da one majke koje nijesu sad na protesu dobiju naknade“, kazala je ona.

Tražile i ostavke (Foto: rtcg.me)

Jedna od učesnica protesta, Rosanda Peković, saopštila je da će se danas odrediti sudbina 21.600 porodica.

„Vidjećemo da li im je cilj da ostave te porodice bez ičega, ili će nas zaštititi. Hoćemo da vratimo status pravne države. Naš zadatak je da tražimo odgovornost od onih koji su opljačkali fabrike i ostavili nas bez posla“, kazala je Peković.

Your browser does not support the video tag. Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!