MALI GENIJALAC: Petogodišnji Nikšićanin – majstor bilijara (FOTO)

Nakon boravka u vrtiću Nikšićanin Nikola Krivokapić sate provodi u bilijar klubu. I uživa u ovom sportu. Ovaj petogodišnjak izvodi poteze koji su i odraslima teški, a za dobar udarac često je neophodno da se ovaj mališan podigne na prste.

Rezultat slika za nikola krivokapić bilijar

Foto: Onogošt

Roni O’Saliven i Neli Robertson samo su neki od vrhunskih igrača bilijara u svijetu. Nikola Krivokapić iz Nikšića krenuo je njihovim stopama. Sa samo pet godina ovaj dječak je pravi bilijar majstor.

Na pitanje koji potezi su mu omiljeni ovaj dječak odgovara kratko: „Da vučem kuglu unazad, da gađam džamp, da igram sa nekim.“

Vrijeme svakodnevno provodi u očevom bilijar klubu, a omiljeni protivnici su mu članovi porodice.

„Volim da igram bilijar sa Hanom, sa tatom i sa Nađom“, kaže nam ovaj petogodišnjak.

Mali Nikola nije bio naročito raspoložen za priču, ali nam je zato sve trikove pokazao za bilijarskim stolom. Talenat je naslijedio od oca koji je bio dugogodišnji prvak Crne Gore u karambolu.

„Vidio je nas. Jednostavno vidio je da mi igramo i kad su bili slobodni stolovi uzimao je kugle i štap i pokušavao. Bio je nizak, možda nekih 10-ak centimetara je bio viši od stola. Tako da je vidio samo taj jedan dio stola i jednom rukom je pokušavao da ubaci kuglu i već tada se primjećivao neki njegov talenat“, kaže Stevan Krivokapić, Nikolin otac.

Nakon vrtića Nikola sate provodi igrajući bilijar. Međutim, to je samo njegova volja; roditelji ga, kažu, uopšte ne opterećuju.

„On je još uvijek mali. Može sjutra da kaže ne mogu, ne igra mi se. Tako da puštićemo ga da igra. Neka voli, neka igra, neka sam odluči. Ja sam tu da ga usmjerim ako to bude želio i volio, ali po svemu sudeći, vjerovatno će nešto biti od njega kao bilijariste jer to je nevjerovatna želja“, kaže Stevan.

Ovaj dječak izvodi trikove koji su i odraslima teški, a za dobar udarac visina mu nije prepreka.

„Sada smo vidjeli taj džamp udarac. On je veoma težak i komplikovan. Prije svega Nikola nema visinu za taj udarac. Mora na prste da se podigne, njegova ruka nije dovoljno velika da bi mogao veliki oslonac da napravi, ali on taj udarac perfektno izvodi i sam ga je izvježbao. U stanju je da ponavlja neke udarce po 70 do 100 puta da bi neku perfekciju, neki dobar udarac izveo. To vidim po njemu, ali šta bude, nećemo ga opterećivati“, pojašnjava nam Stevan.

Prije nekoliko dana Nikola je sa ocem odnio pobjedu i na svom prvom božićnom turniru. Ko zna, možda za samo par godina ovaj dječak bude naš ambasador sporta na kojeg ćemo biti izuzetno ponosni.

Rezultat slika za nikola krivokapić bilijar

Foto: Youtube

Izvor: Fosmedia

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!