Marković zadovoljan: Zimska sezona odlično počela

markovic.png

Zimska turistička sezona je odlično počela, a to je ocijenio i predsjednik Vlade Duško Marković, tokom posjete Žabljaku.

Premijer je najavio da će do 2020. godine u zimski turizam biti uloženo više od 60 miliona eura, te da će to rezultirati kvalitetnijom ponudom, novim investitorima, radnim mjestima, što će sve zajedno uticati na ekonomiju i kvalitet života na sjeveru, prenosi Pink M.

“Raspisan je tender za izradu nove žičare šestosjeda i novih staza u dužini četiri kilometra. Ono šta radimo i u Kolašinu i Mojkovcu i Bijelom Polju nam govori da ćemo do 2020. godine na tom prostoru uložiti preko 60 miliona eura. Imaćemo novu kvalitetnu zimsku i ljetnju ponudu, nove investitore koji će graditi hotele, otvarati nova radna mjesta i vjerujem da će to biti snažan podsticaj našoj ekonomiji i kvalitetu života na sjeveru”, dodao je Marković.

Istakao je da su u susret zimskoj turističkoj sezoni, nadležni organi i preduzuća koja se bave turizmom uradili sve što je neophodno.

“Na Žabljaku i u Kolašinu obnovljen je dio infrastrukture koji se tiče žičara, staze su dobro pripremljene, a putevi do ski centara su prohodni. To je rezultiralo odličnim početkom sezone izvarendnom posjećenošću za vrijeme praznika. Danas na Žabljaku vidimo da se sezona nastavlja. Ovo će nam samo biti dodatni podseticaj da politike koje smo započeli realizujemo u što kraćem roku”, naveo je Marković.

Prema informacijama sa kojima raspolaže TO, na Žabljaku boravi 800 gostiju.

Na skijalištu Savin kuk svakodnevno boravi preko 1. 000 skijaša,

U Ski centra Javorovača cijene su iste kao prethodnih godina.

Ski pas je osam eura za odrasle, pet za djecu, dok je ski oprema deset eura za odrasle, a osam za djecu.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!