Markoviću nagrada Opštine Mojkovac

Premijer Duško Marković dobitnik je mojkovačke opštinske nagrade „13. avgust“.

Foto: „Nesebično godinama davao prostora za razvoj i napredak svog Mojkovca“ (Foto: Gov.me)

To priznanje su dobili i ljekarka Doma zdravlja Ljubinka Mitrović i Marko Ristić, trener i profesor u srednjoj školi „Vuksan Đukić“.

U obrazloženju žirija, navodi se kako je Marković „vjerujući u resurse svog rodnog grada, koristeći svoj ugled i poziciju, nesebično godinama davao prostora za razvoj i napredak svog Mojkovca“, prenosi portal Vijesti.

„Treba posebno istaći da je, posle višedecenijskih snova Mojkovčana i brojnih obećanja o ostvarenju ski centra Bjelasica, Vlada, na čijem je čelu Marković, prva pokrenula realizaciju infrastrukture, kao preduslova za plansku valorizaciju Bjelasice, odnosno budućeg ski rezorta „Žarski“. To je, zasigurno, najveći razvojni projekat opštine u prethodnih 30 godina“, piše u obrazloženju žirija.

Premijeru, rodom iz Mojkovca, pripisuje se i angažovanje oko „Jalovišta, nekadašnje ekološke crne tačke i kočnice razvoja“ tog grada.

Kako se navodi, žiri za dodjelu opštinske nagrade smatra i da je Marković „u svom radu uvijek imao na umu razvoj Mojkovca i sjevera Crne Gore“.

Doktorka Mitrović nagradu je zaslužila jer je, kako je obrazloženo, „svojim radom dala značajan doprinos povećanju ukupnog kvaliteta rada Doma zdravlja“.

Ristić je „trener i stvaralac koji je svojim vježbama tijela i duha stvarao sportiste, rekordere i prvake u bacačkim disciplinama“.

„Broj osvojenih medalja na državnim i prestižnim međunarodim takmičenjima i broj državnih rekorda potvrđuju njegove učinke i domete atletskog trenera“, kaže se u obrazloženju žirija.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar