„Merlinkina ispovijest“ u okviru FIAT-a

By kristina cetkovic

0409Merlinka


U
nedjelju, 7. septembra u Kulturno informativnom centru (KIC) „Budo Tomović“, biće izvedena predstava „Merlinkina ispovijest“ u okviru FIAT-a, saopštio je za Portal Analitika predsjednik crnogorske LBTIQ asocijacije Kvir Montenegro Danijel Kalezić.

On je objasnio da će „Merlinkina ispovijest“ biti odigrana dva puta i to u 18 i 21 sat. Predstava je bila zakazana za maj u CNP-u, ali je zbog elementarnih nepogoda u regionu otkazana.

0409Kalezic„Takođe u nedjelju u okviru programa FIAT-a, biće održana panel diskusija na temu – Uloga umjetnosti i kulture u promociji i zaštiti prava LGBT osoba, sa početkom u 12 časova“, kazao je Kalezić.

Sagovornik Portala Analitika objasnio je da su pomenuta dešavanja izuzetno bitna jer se događaju u okviru festivala koji se bavi pozorišnom i likovnom umjetnošću, muzikom…

„Izuzetno važno u cijeloj ovoj priči je što se teme kojima se mi bavimo provlače kroz neke druge programe i sadržaje. Mislim da je ovo jako dobar način komunikacije sa opštom populacijom o potrebi promocije i zaštite ljudskih prava LGBTIQ osoba“, zaključio je predsjednik crnogorske LBTIQ asocijacije Kvir Montenegro Danijel Kalezić.

Foto: facebook

K.Ć.

Izvor: Analitika

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!