Mitropolija garantovala za Branku Milić

#MitropolitAmfilohije #BrankaMilić

Nakon 12 dana štrajka glađu, zdravstveno stanje Branke Milić, optužene u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora više je nego alarmantno, kazao je za „Dan“ njen branilac Jugoslav Krpović.

Bio bi joj obezbijeđen smještaj u Manastiru Uspenja Presvete Bogorodice Duga na Bioču

On je juče Višem sudu u Podgorici predao zahtjev za ukidanje pritvora svojoj branjenici, uz garancije Mitropolije crnogorsko-primorske da će joj biti obezbijeđen smještaj u Manastiru Uspenja Presvete Bogorodice Duga na Bioču.

Prema saznanjima „Dana“, nakon blagoslova mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, igumanija tog manastira Jovana potpisala je podnesak u kome se navodi da je spremna da Milićeva, ukoliko joj bude ukinut pritvor, bude zbrinuta u manastiru i da joj se obezbijedi prevoz prilikom odlazaka na suđenja.

Tu informaciju u izjavi za „Dan“, potvrdio je advokat Krpović.

Manastir Uspenja Presvete Bogorodice – Duga na Bioču, koji zastupa igumanija Jovana, po blagoslovu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, Branki Milić je obezbijedio boravak, smještaj, hranu, zdravstvenu zaštitu, kao i prevoz od manastira do suda radi nesmetanog vođenja krivičnog postupka, a ukoliko joj Viši sud ukine pritvor i pusti je da se brani sa slobode, navodi se u predlogu njenog advokata Jugoslava Krpovića.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!