Mitropolit Amfilohije nazdravljao iz čašice sa albanskom zastavom

36944428_1964731180238674_3481830725878022144_n.jpg

Fotografija mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija koji nazdravlja iz čašice sa albanskom zastavom privukao je juče veliku pažnju javnosti.

Naime, mitropolit se juče na Petrovdan počastio sa čuvenim albanskim konjakom koji je dobio iz Skadra, i to na poklon, od sveštenika tamošnje pravoslavne crkve Nikole Petanija, koji je sa vjernicima SPC iz Albanije došao kod mitropolita na Cetinje.

Sveštenik Petani, inače služi službu u parohiji Albanske pravoslavne crkve pri hramu Roždestva Hristovog u Skadru.

Informaciju o poklonima na svom Fejsbuk profilu podijelio je Marko Milačić, predsjednik stranke “Prava Crna Gora”, koji se i sam počastio istim pićem iz istih čašica.

Mnogi su ovaj mitropolitov potez okarakterisali kao ljudski čin, s obzirom da mu je prije nekoliko dana zabranjeno održavanje liturgije na temeljima Crkve Svetog Jovana Krstitelja na Svaču u Ulcinju.

<<<Amfilohiju zabranjeno služenje liturgije na kulturnom dobru Crne Gore>>>

Iz Mitropolije su tada tvrdili da je grupa od dvadesetak Albanaca pokušala da spriječi mitropolita da sa sveštenstvom i vjernicima služi svetu liturgiju.

Policija se zatim oglasila navodeći da je zabranila održavanje ovog skupa jer, kako tvrde, nije blagovremeno prijavljen, a i smatrali su da tokom skupa može doći do narušavanja javnog reda i mira.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar