Mještani Momišića ogorčeni: Već dva mjeseca bez vode

#Društvo #Doo“VodovodIKanalizacija“ #Momišići #Voda

ul.18.-jula-prije-10-dana.jpg

Stanari većeg dijela ulice 18.jula u Momišića žale se da već dva mjeseca svakodnevno ostaju bez vode, a i kada je imaju, tvrde oni, pritisak je jako loš da često treba i po nekoliko minuta, da bi se napunila flaša od jednog litra.

Kako kažu, problem je nastao kada su četiri nove zgrade koje su sagrađene u ovoj ulici, priključene na vodovodnu mrežu.

„Radnici suna ulici iskopali veliku rupu i tada smo ostali bez vode. Nakon nekoliko dana ta rupa je zatrpana i tada počinju problemi. Obzirom na to da su radnici svakodnevno nešto radili na tom mjestu, računali smo da će problem biti riješen, međutim nije“, žale se stanari.

Nakon više od mjesec ipo dana, obratili su se telefonskim putem JP “Vodovod i kanalizacija” Podgorica, koji su im tada kazali da nijesu upućeni da problem sa vodosnadbijevanjem u ovoj ulici postoji, ali da znaju da je vodovodna mreža zastarjela.

Istog dana, kažu oni, zabetonirano je mjesto na ulici, ali su problemi ostali isti. Od tada je prošlo desetak dana u iščekivanju da se ovaj problem riješi, međutim nije.

„Ako su u JP “Vodovod i kanalizacija” Podgorica znali da postoji problema sa zastarjelom vodovodnom mrežom u ovoj ulici, onda nam nije jasno kako su dozvolili da se četiri četvorospratne zgrade priključe na vodovodnu mrežu. Valjda je logično bilo da se prije toga uredi vodovodna mreža, kako građani koji uredno plaćaju vodu ne bi trpjeli posledice“, kažu mještani tog naselja.

Prema njihovom mišljenju, iz gradskog preduzeća su bili dužni da građanima koji su priključeni na vodovodnu mrežu obezbijede uredno vodosnadbijevanje, baš kao što im uredno dostavljaju i račune za utrošenu vodu.

„Zato ih sa pravom pitamo zašto to nisu i uradili?“, pitaju s eogorčeni mještani.

Istiću da trenutno nije period kada se nalivaju dvorišta i bašte, tako da izgovor da je pritisak zbog toga slab neće uvažiti.

„Želimo da nam objasne zašto su dozvolili da se zgrade priključe na dotrajalu vodovodnu mrežu i kada će problem biti riješen“, poručili su oni.

A.R.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!