Most Moračica – graditeljsko čudo Crne Gore (FOTO)

Most Moračica je najzahtjevniji objekat na autoputu Bar-Boljare. Slobodno možemo da kažemo da će biti jedno od graditeljskih čuda Crne Gore, premoštavajući rijeku Moraču.

Sada, kada je svih pet stubova mosta sagrađeno, kada je izliveno više od 100.000 kubika betona, od 100 do 150 radnika, ne računajući inženjere, svakodnevno radi na segmentima rasponske konstrukcije, koja će povezati stubove mosta.

Radovi se odvijaju paralelno sa jedne i sa druge strane mosta tako da se rasponske konstrukcije spajaju na sredini između stubova. Rasponska konstrukcija bi trebalo, kako očekuju u kineskoj kompaniji CRBC, da bude završena do kraja ove godine.

Nakon toga su u planu asfaltiranje, postavljanje električnih instalacija i vjetrobrana.

Kada bude završen, dužina mosta će biti 960 metara, a širina 25 metara – imaće po dvije trake u oba smjera, razdjelno ostrvo i po pješačku stazu sa obe strane.

Maksimalna visina mosta Moračica, iznad rijeke Morače iznosiće preko 200 metara. Time će se pridružiti rekorderima – željezničkom mostu na Maloj Rijeci (visine preko 200 metara) i mostu na Tari (180 metara).

Ispred mosta Moračica, ka Podgovici čekaće nas tunel Mrke dužine oko 800 metara, zatim most Mrke (koji praktično čine dva mosta – po jedan za svaki smjer), i za njim tunel Vežešnik (nakon kraće otvorene trase) dužine oko 2.500 metara.

Sa druge strane, nakon mosta, putnike će čekati otvorena trasa dužine oko 4.500 metara.

Uprkos vremenskim (ne)prilikama, predstojećem ljetu i pojačanim mjerama bezbjednosti radnika, radovi se odvijaju po planu i očekuje se da će biti ispoštovani rokovi tako da će sve trase biti završene do maja 2019. godine, kako očekuju u kineskoj kompaniji CRBC.

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!