Nakon šest sati čekanja, krenuli iz Bijelog Polja

#Žicg #Žpcg #ŽeljezničkaInfrastruktura

Putnici voza koji je jutros u sedam sati zaustavljen u Mojkovcu na putu iz Bijelog Polja ka Podgorici, krenuli su autobusima nakon šest sati čekanja, saopštila je Portalu RTCG portparolka Željezničkog prevoza Crne Gore Ana Božović. Iz Željezničke infrastrukture navode da će kvar biti otklonjen do 15 sati.

Foto: rtcg.me - Arhiva

Voz koji je iz Bijelog Polja krenuo ka Podgorici oko 6.35 zaustavljen je u Mojkovcu, jer je pokidana kontaktna mreža. Putnici su nakon tri sata čekanja prevezeni autobusima koje je organizovao ŽPCG do Bijelog Polja, odakle su nešto nakon 13 sati krenuli prema Podgorici.

„Jedan dio putnika odlučio je da ide autobusom , dok je drugi sam obezbiijedio prevoz. Plan ŽPCG je da ih autobus prebaci do željenih destinacija, nazad prema Baru“, kazala je Božović.

Jedan od čitalaca Portala je u 12.57h napisao da su putnici iscrpljeni i da među njima ima i djece i dijabetičara.

„Mi smo zarobljeni na stanici Bijelo Polje. Krenuli smo sinoc auto vozom iz Beograda u 20:17 i na svakih pola sata dobijamo kontradiktorne informacije. Ovdje među putnicima ima male djece i dijabeticara! Molim Vas, da neko urgira i pomogne nama da dođemo do Bara! Unaprijed zahvalni zarobljeni putnici“, navodi se u komentaru jednog od putnika.

Havarija se dogodila oko 7 sati na ulazu u kolosjek na stanici Mijatovo kolo.

Voz je pokidao 150 metara na kontaktne mreže, a nezvanično saznajemo da je u pitanju ljudski faktor, pošto mašinovođa nije spustio pantograf, što je u obavezi na tom dijelu pruge.

Ekipa ŽICG iz Mojkovca odmah je izašla na teren.

„Neopohodno je da se montira nova kontrolona mreža, a s obzirom da je havarija velika, radovi će trajati do 15 sati“, kazali su Portalu RTCG iz ŽICG.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!