Nepokretnom mladiću potrebna pomoć

#BankaHrane

Nevladina organizacija Banka hrane apoelovala je na nadležne institucije i sve građane dobre volje da pomognu 34-godišnjem Vasku Gazivodi iz Pogorice, koji je lošeg zdravstvenog stanja, nepokretan, i živi u lošim uslovima.

Vasku Gazivodi hitno potrebna pomoć (foto: Banka hrane)

Banci hrane se javio jedan građanin Podgorice koji je tražio načina da pomogne Gazivodi.

„Taksista sam i danas u toku radnoga vremena sam dobio poziv za vožnju kod Poliklinike Kliničkog centra i tamo su na kolica doveli čojveka od 34 godine, Dada Gazivodu, koji je bio u bolnici 38 dana. Niko od porodice mu nije došao u posjetu i u lošem je zdravstvenom stanju. Trenutno je nepokretan“, navodi se u pismu.

Piše da su taksisti doktori rekli gdje Gazivoda stanuje, u blizini hotela „Lovćen“ u Tarabosškoj ulici, i da će ga tamo sačekati brat i majka pacijenta. Međutim, kako je kazao taksista, tamo nije bilo nikoga.

„Kuća je prazna, sve nešto razbacano i nikakvi uslovi za život. Imao je euro da mi plati vožnju koja je koštala dva eura. Onda sam zvao policiju. Rekli su mi da ga vratim nazad u bolnicu, s tim da je on na svoju ruku izašao iz bolnice i nije htio da se vrati jer kaže da su ga loše tretirali. Pošto nije htio u bolnicu, došla je policija i uzela njegove podatke i rekli mi da ga vratim tamo. Potom je došao jedan njegov drug i ostavili ga u kuću, s tim da smo ga ubjeđivali da se vrati u bolnicu, ali nije htio iz nekih njegovih razloga. U tu kuću đe smo ga ostavili nema nista. Ja na kraj radnog vremena zamolio ženu da skuva neku supu i dodao jedan jorgan i još nešto tečnosti i hrane i ponio mu. On se skoro ukočio, ne može da mrdne pošto mu je noga operisana“, naveo je taksista u pismu, koje je Bnaka hrane proslijedila Centru za socijalni rad, Ministarstvu rada i socijalcnog staranja, Sekretarijatu za socijalni rad i Ombdusmanu.

Živi u trošnoj kući (foto: Banka hrane)

„Svi koji mogu pomoći, kontakt čovjeka koji je napisao pismo i koga možete kontaktirati da Vas uputi kako da stignete do nesrećnog momka, dobićete od Banke hrane na broj telefona +382 69 495 680, na mejl bankahraneog@gmail.com ili preko naše

Skupljaju toplu odjeću i ćebad u subotu

Na inicijativu Stefana Garića i Tanje Asanović iz Podgorice, u saradnji sa Bankom hrane, u subotu 14. januara, od 17:30 sati kod Sahat kule u Podgorici, organizuje se humanitrana akcija „Budi human“, tokom koje će se prikupjlati obuća, odjeća, ćebad i slično za najugroženije.

„Ideju smo preuzeli od sličnih akcija iz našeg okruženja. Prvenstveno, želimo da pomognemo dvojici beskućnika Zoranu i Životi, kao i ostalim socijalno ugroženim sugrađanima. Donirajmo jakne, kape, rukavice, ćebad i ostale dijelove tople garderobe i pokrivača“, saopšteno je iz Banke hrane.

Biće postavljena i kutija za sakupljanje novca kako bi se prikupila sredstva za dalje plaćanje stanarine dva beskućnika, koji su živjeli u napuštenom javnom toaletu u centru Podgorice, kod mosta Milenijum.

Centar za socijalni rad im je ove nedjelje našao smještaj u kojem će boraviti dva mjeseca.

Iz Banke hrane su kazali da bi bi u martu trebalo da bude pokrenuto Sklonište za beskućnike koje se dugo čeka.

„U tom slučaju Zoran i Života bi imali gdje stanovati. U suprotnom, opet bi bili na ulici. Potrebam im je novac i za plaćanje računa za struju i vodu, kao i za nabavku hrane i higijenskih sredstava. Moguće je da će biti potrebni i ljekovi. Tražimo način kako da obezbijedimo zdravstveni pregled za ova dva čovjeka“, naveli su iz Banke hrane.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!