Nijesam očekivala raskoš i hotelski smještaj: U ovakvim uslovima se liječe naša djeca

#Društvo #DječijaBolnica #Kreveti

19260734_10155527330769189_8821002421282808847_n.jpg

Uslovi u kojima liječimo djecu najbolje pokazuju kakvo nam je društvo. Zalijepljeni kreveti, prljavi dušeci koji se raspadaju, slika je koja nam stiže iz odjeljenja za odojčad Dječije bolnice u Podgorici. Zato se jedna majka sa pravom pita može li ovo bolje u 21. vijeku.

Osoblje dječje bolnice je, kaže nam ona, za čistu desetku i nimalo im nije lako da rade u ovakvim uslovima.

“U Dječijoj bolnici nijesam očekivala raskoš i hotelski smještaj, ali mislim da se moraju stvoriti osnovni uslovi za boravak i liječenje najmlađih. Kao prvo, to je higijena. Kupatilo je novo, ali prljavo. Beba spava u krevetiću koji je zalijepljen, moj krevet pocijepan, posteljina ili je prljava ili se to više ne može oprati. Mislim da nije riječ o velikim ulaganjima. Objekat je nov, renoviran, ali ne smijemo dozvoliti da se u 21. vijeku najmlađi liječe u ovakvim uslovima. Za osoblje imam riječi hvale, posebno za ljekare koji su u mom slučaju bili u potpunosti posvećeni i obazrivi”, kazala je CdM-u majka.

Crna Gora za zdravstvo iz budžeta godišnje izdvaja 200 miliona eura, a državnim budžetom za ovu godinu predviđeno je da za nabavku savremene opreme u Kliničkom centru Crne Gore bude opredijeljeno deset miliona eura, čime bi se, kako je ranije saopštila direktorica Kliničkog centra Zorica Kovačević, podigao kvalitet zdravstvene zaštite pacijenata.

Da li imaju u vidu i renoviranje ovog odjeljenja, te kako komentarišu ovakvu sliku, CdM je pitao KCCG. Odgovore čekamo.

S.Đukanović

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!