Nova grupa mladih iz kampova na Koniku počela obuku za rad na računaru

#Društvo #CrveniKrst #KamoKonik #Radionice

Foto-3.jpg

Crveni krst Crne Gore nastavio je od oktobra sa realizacijom računarskih radionica, u kampu Konik, za novu grupu mladih Roma, Egipćana i izbjeglica iz Hrvatske, Kosova i Bosne i Hercegovine.


U prvom ciklusu, kako kažu, koji je realizovan od aprila do jula mjeseca, 30 mladih osoba od 13 do 21 godine starosti, je prošlo obuku za rad na računaru, dok će nova grupa njihovih vršnjaka u naredna tri mjeseca sticati digitalne vještine.

“Tokom radionica, koje se organizuju dva puta nedjeljno, mladi će usvojiti osnovna znanja rada na računaru, upotrebe društvenih mreža i bezbjednog korišćenja interneta”. navode iz Crvenog krsta.


Ove aktivnosti sprovode se u okviru projekta „Edukacijom do inkluzije mladih sa područja Konika“, koji je realizovan u partnerstvu sa Telenor fondacijom.

Cilj projekta je poboljšanje socijalizacije mladih Roma, Egipćana i izbjeglica iz Hrvatske, Kosova, Bosne i Hercegovine.

Pročitajte još:   Mugoša optužio Ministarstvo: Cilj im je da ne budem ponovo izabran


“Pri formiranju grupa za početak novog ciklusa, primijetili smo veliko interesovanje mladih za računarske radionice, što nam je dokazalo da je rad sa prethodnom grupom polaznika bio kvalitetan i da su svoja pozitivna iskustva prenijeli vršnjacima iz kampa”, saopštila je koordinatorka programa Hristina Laban.

Ona je naglasila da radionice mladima nisu korisne samo zbog njihovog edukativnog karaktera, već i zbog povećanja mogućnosti zaposlenja, a samim tim i doprinosa intergraciji u crnogorsko društvo.

M.B

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!