„Nova vlast smanjila broj zaposlenih“

Od kada je formirana nova lokalna vlast, 21. februara 2017, nije bilo povećanja broja zaposlenih u Opštini Kotor, saopšteno je iz te lokalne samouprave.

Iz Opštine tvrde da se broj zaposlenih povećavao do 2017.: Kotor (foto: pixabay.com)

Iz kotorske Opštine su to saopštili reagujući na navode u medijima da je „u Opštini enormno povećan broj zaposlenih“.

„Prethodnih dana crnogorska javnost je više puta pogrešno informisana da je broj zaposlenih u Opštini Kotor u porastu, pa se tako čak i u Skupštini Crne Gore baratalo brojem od 80 novozaposlenih“, saopšteno je iz Opštine Kotor.

Naveli su da je 2017. godine broj zaposlenih zapravo smanjen.

„Radi potpunog i tačnog informisanja građana obavještavamo da je u 2014. godini u Opštini Kotor bilo 197 zaposlenih, u 2015. godini 200. Sljedeće godine radilo je 197, a 2017. godine 189 zaposlenih“, ističe se u saopštenju.

Iz Opštinje Kotor poslali su grafikon o fluktuaciji broja zaposlenih od 2014. do 2017.

Grafikon o fluktuaciji broja zaposlenih

„Crvena linija pokazuje broj zaposlenih, a plava ukupan broj lica koja primaju nadoknadu, odnosno broj zaposlenih uvećan za broj lica koja kao bivši funkcioneri – koriste svoje zakonsko pravo da godinu dana po prestanku mandata primaju naknadu zarade jednaku onoj koju su primali za vrijeme dok su bili na funkciji. Nakon smjene prethodne i formiranjem nove uprave, broj bivših funkcionera koji primaju nadkonadu je prirodno porastao“, piše u saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!