Novi dobija Park Svetog Leopolda

#HercegNovi

Uoči sjutrašnjeg velikog događaja, dolaska relikvije Sv Leopolda Bogdana Mandića u njegov rodni grad Herceg Novi, danas će u 13 časova park uz crkvu Sv Antuna biti proglašen za Park Svetog Leopolda.

Foto: Radio Jadran

Kako prenosi Radio Jadran, događaju će prisustvovati čelnici Opštine Herceg Novi, odbornici, predstavnici Kotorske biskupije, vjerskih zajednica, kao i građani.

Iz štampe je izašlo i reprint izdanje monografije „Bokeška priča o mladosti Sv. Leopolda iz Herceg Novog“ autora profesora Lazara Seferovića i Mateja Pašete.

Oni otkrivaju najširem krugu vjernika, hodočasnika i turista mladog Bogdana u ambijentu njegovog rodnog grada i Boke Kotorske.

„Željeli smo da i domicilno stanovništvo rodnog grada, njegovi Novljani, otkriju prave vrijednosti svog velikog sugrađanina“, zapisali su autori, djed i unuk, Lazar i Matej.

Prvo izdanje ove publikacije promovisano je u Herceg Novom, Tivtu i Kotoru prije 6 godina, a drugo, inovirano reprint izdanje knjige o mladosti Sv. Leopolda, povodom 150 godina od njegovog rođenja omogućila je Opština Herceg Novi.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!