O hrani ne pričam bez dokaza

#MirjanaDrašković

Bivša glavna veterinarska inspektorka Mirjana Drašković, kad je riječ o hrani, kazala je da nikad nije tvrdila da bez dokaza da nešto nije bezbjedno.

Crna Gora ne kontroliše sve parametre koje kontrolišu EU zemlje: Drašković (Foto: TVCG/PrintScreen)

Povodom još uvijek pravno nedokazanog skandala o neispravnoj piletini iz Brazila, Drašković je u emisiji Živa istina kazala sljedeće: „Nikad nijesam tvrdila da je nešto nebezbjedno ako za to nijesam imala dokaz, odnosno laboratorijski nalaz ili nešto slično.

Ona je ponovila svoj stav da Crna Gora ne kontroliše sve parametre koje kontrolišu EU zemlje.

„Možemo da komentarišemo koliko je nešto bezbjedno i kvalitetno, onoliko koliko ga izanaliziramo i koliko smo sposobni da ispitamo sve parametre na osnovu kojih ćemo zaključiti pitanje bezbijednosti i kvaliteta“, dodala je Drašković.

Meso uvezeno iz Brazila smatra rizičnim jer u toj zemlji stoku i živinu hrane genetski modifikovanim proizvodima, a Crna Gora, tvrdi Mirjana Drašković, nije uradila nijedan test na GMO!

„A Zakon o genetski modifikovanim organizmima, posebno u dijelu nadležnosti za veterinarsku inspekciju, propisuje obavezu da uzimamo uzorke i da dostavljamo određenim akreditovanim laboratorijama koje to mogu da ispitaju,“ kazala je ona.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!