O rješenjima problema vatrogasaca do sredine decembra

#Društvo #Problemi #Rješnje #Vatrogasci

požar-vatrogasci.jpg

Predstavnici Vlade će do sredine decembra predstaviti Strukovnom sindikatu vatrogasaca Crne Gore (SSVCG) rješenja za nagomilane probleme u toj branši, saopšteno je iz te radničke organizacije.

U saopštenju se navodi da je na inicijativu SSVCG, koji djeluje u okviru Unije slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG), i uz posredovanje premijera Duška Marković, u srijedu organizovan radni sastanak u Ministarstvu finansija.

Sastanku su prisustvovali ministri finansija i rada i socijalnog staranja, Darko Radunović i Kemal Purišić, direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić sa svojim saradnicima, kao i predstavnici SSVCG sa savjetnicom za pravna pitanja USSCG.

“Na ovom sastanku, sve u interesu ove profesije, dobrobiti i bezbijednosti svih građana, upoznali smo prisutne o nagomilanim problemima vatrogasaca – spasilaca i dali konkretne predloge“, kaže se u saopštenju.

Iz Sindikata navode da su naišli na razumijevanje i podršku svih prisutnih, koji su im kazali da će im pomoći u rješavanju problema u mjeri u kojoj to bude moguće.

“Dato nam je obećanje da ćemo do polovine decembra biti pozvani na sastanak gdje će nas upoznati konkretno o načinu rješavanja našim problema i predloga“, navodi se u saopštenju.

Sastanak je, kako su kazali iz SSVCG, protekao u korektnom dijalogu.

“Tako da se nadamo da će institucije ove države imati razumijevanja za rješavanje problema svih vatrogasaca – spasilaca, i da će ova profesija napokon biti na mjestu koje zaslužuje“, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!