„Od Boke prave privatni pašaluk“

#BokeškiForum #ZakonOPlaniranjuIIzgradnji

Novi Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata, te niz drugih urađenih tendencioznih i beskurpuloznih radnji, direktno usmjerenih protiv interesa domicilnog stanovništva, pokazuje jasnu namjeru aktuelne republičke vlasti da Boku do kraja pretvori u privatni pašaluk, uz pomoć svojih vazala, navodi se u saopštenju Bokeškog Foruma.

.

Iz te NVO ističu da svjesno obezvrijeđivanje jedinog iole vrijednog resursa „kojeg Crna Gora (još uvijek!) ima“, a to je obala, ne predstavlja ništa drugo nego interesne poteze „političke kvazielite“.

„Ono što je najžalosnije u svemu jeste da su saučesnike u sramnim odlukama pronašli ni u kom drugom do u poslanicima koji u republički parlament dolaze iz Boke“, navodi se u saopštenju.

Iz Bokeškog Foruma dodaju da „tendeciozni Zakon sa sad i neskrivenim namjerama da se silom na sramotu praktično obezglavi Boka predstavlja najbrutalniji primjer centralizacije i to u vremenu kad savremene demokratski uređene države teže principima decentralizacije u cilju njegovanja autentičnih vrijednosti pojedinih područja. Zakon o planiranju prostora niti je prvi niti posljednji čin tragične drame koju DPS i njegovi poslušnici sprovode nad Bokom. I ti klasični zločini prema Boki, uvijeni u oblandu demokratije i prekrivreni pravnim velom trajaće i dalje“.

Upravo zbog toga, navode, stoje na stanovištu da je autonomija Boke jedino rješenje „za situaciju u koju nas je aktuelna vlast sa svojim interesnim partnerima uvukla“.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!