Od danas zabrana posjeta pacijentima u KCCG

#Društvo #Kccg #Pacijenti #Posjeta

kccg.jpg

Posjete bolesnicima hospitalizovanim u Kliničkom centru Crne Gore biće obustavljene od danas, zbog povećanog broja oboljelih od gripa, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

„U skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, a usljed povećanja aktivnosti virusa gripa kao i registrovanog broja oboljelih od bolesti koja liči na grip na teritoriji države, obustavlja se posjeta hospitalizovanim bolesnicima u KCCG“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da članovi uže porodice informacije o zdravstvenom stanju pacijenata mogu dobiti na matičnom odjeljenju putem telefona, svakog dana od 14 do 15 sati.

„Obustava posjete stupa na snagu od 12. januara i trajaće do poboljšanja epidemiološke situacije“, kazali su iz KCCG.

Oni su apelovali na građane da se pridržavaju opštih mjera prevencije.

„Koje podrazumijevaju redovno provjetravanje prostorija, izbjegavanje bliskih kontakata sa oboljelima i boravka u zatvorenim prostorima gdje je veliki broj ljudi, adekvatnu ishranu sa dosta svježeg voća i povrća i fizičku aktivnost“, precizirali su iz KCCG.

Iz te zdravstvene ustanove su zamolili građane za razumijevanje i saradnju i da se pridržavaju navedenih savjeta u cilju smanjenja obolijevanja od gripa.

A.R.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!