Oprez zbog magle i sitnijih odrona

#Društvo #StanjeNaPutevima

27827.jpg

U Crnoj Gori jutros se u nižim predjelima saobraća po pretežno suvim putevima, dok je u višim planinskim zbog niskih temperatura izražena pojava poledice, naročito preko mostova i na prilazima tunelima, saopštili su iz Auto-moto saveza Crne Gore.

Oni su kazali da po kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično magla smanjuje vidljivost i upozorili na moguće sitnije odrone.

Upotreba zimske opreme je obavezna na putevima gdje to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Iz Auto-moto saveza kazali su da je zabranjeno saobraćanje kamionima sa prikolicom i šleperima na put Nikšić-Plužine i Nikšić-Šavnik.

Na magistralnom putu Cetinje-Budva u mjestu Brajići saobraćaja je u prekidu do daljnjeg zbog saniranja kosine i opasnosti od novog obrušavanja kamena na tom dijelu puta.

Na magistralnom putu Cetinje – Budva, dionica Košljun – Zavala saobraćaj će biti zatvoren od devet do 11 i od 14 do 15 sati i 30 minuta, kao i od dva do pet sati.

Na putu Nikšić – Plužine i Nikšić – Šavnik zabranjeno je saobraćanje kamionima sa prikolicom i šleperima.

Na magistralnom putu Cetinje – Budva, u mjestu Brajići, saobraćaj je zatvoren zbog saniranja kosine i opasnosti od novog obrušavanja kamenja na tom dijelu puta.

Na magistralnom putu Cetinje – Budva, na dionici Košljun – Zavala saobraćaj će biti zatvoren od devet do 11 sati i od 14 do 15 sati i 30 minuta, kao i od dva do pet sati.

Na magistralnom putu Ribarevina – Mojkovac, zbog rekonstrukcije u mjestima Lepenac i Stevanovac, doći će do obustave saobraćaja za sve vrste vozila od 11 sati do 14 sati. U danima loših vremenskih uslova obustave saobraćaja neće biti.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta na dionici Ulcinj – Krute, saobraćaj će biti obustavljen od devet do 12 sati i od 14 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta. Mimo tih termina saobraćaće se jednom trakom naizmjenično.

Na regionalnom putu, dionica Cetinje – Njeguši, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a saobraćaj je zatvoren od osam do deset i od 14 do 16 sati.

Na dionici auto puta Bar-Boljare na regionalnom putu R-19 dionica Bioče – Klopot, saobraćaj će zbog miniranja biti obustavljen za sva vozila u trajanju do 30 minuta od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik auto puta Bar – Boljare, na prvoj sekciji Smokovac – Uvac – Mateševo saobraćaj će biti obustavljen do 30 minuta u terminima od jedan do pet, od deset do 12 i od 14 do 16 sati.

Na magistralnom putu M-2.4 dionica Sutomore -Bar u mjestu Šušanj saobraća se jednosmjerno sa semaforskom signalizacijom.

Na magistralnom putu M-2, dionici Tivat – Budva, zbog radova je promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Ža.B.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!