Opština Pljevlja tuži firmu iz Foče

Po završetku grejne sezone lokalna uprava u Pljevljima tužiće firmu “Lovćen trejd” iz Foče, zbog nepoštovanja ugovora o isporuci alternativnih i ekološki prihvatljivih vrsta goriva, peleta i briketa, koji se građanima isporučuju po subvencionisanim cijenama.

Pljevlja (foto: rtcg.me)

Zbog neodgovornog odnosa Fočaka, polovina od 500 pljevaljskih domaćinstava koji su se prijavili za nabavku peleta, ove zime ostali su bez pomenutog energenta.

To je i razlog zbog koga su u Opštini odlučili da „presaviju tabak“ i podnesu tužbu protiv firme koja se sredinom prošle godine jedina javila na javni poziv za nabavku peleta i briketa i koja je sve ugovorene količine, preko 1000 tona, trebalo da isporuči do 20. decembra prošle godine.

„„Lovćen trejd“ se pokazao kao vrlo nepouzdan partner koji i pored svih naših upozorenja, nije bio u stanju da ispoštuje ugovor o isporuci. Pošto se bliži kraj grejne sezone, a taj isti ugovor realizovan je jedva 50 odsto, ostaje nam samo da pokrenemo sudski postupak. Istovremeno, obratićemo se i Ministarstvu održivog razvoja i turizma da se građanima koji donesu validan račun, a posjeduju odgovarajuću peć, odobri isplata novca umjesto peleta“, kaže sekretar opštinskog Sekretarijata za stambeno komunalne poslove, saobraćaj i vode, Zoran Čolović.

Podsjetimo da je zbog rješavanja ekoloških problema i poboljšanja kvaliteta vazduha u Pljevljima, Vlada Crne Gore 2015. godine za nabavku peleta i briketa opredijelila 417.500 eura.

Saša Bezarević, Radio Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!