Osnovce učili o štetnosti pušenja

Predstavnici Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) razgovarali su o štetnosti puštenja sa 102 učenika iz, uglavnom podgoričkih, osnovnih škola koji se nalaze u Odmaralištu Dječjeg saveza Podgorica na Veruši.

(foto: CDPR)

„Tradicionalno predstavnici CDPR-a u mjesecu januaru s njima razgovaraju o problemima koje sa sobom donosi pušenje, koje kasnije nažalost prelazi u zavisnost i time postaje jedna od teže izlječivih bolesti zavisnosti. Kroz razgovor i druženje predstavnici CDPR-a i instruktori Dječjeg saveza na čelu sa direktorom Dječjeg saveza Aleksandrom Miloševićem i upravnikom Odmarališta Ivanom Pelevićem, inače aktivistima CDPR-a, su im ukazali na sve štetnosti po zdravlje koje donosi konzumiranje duvanskih proizvoda, posebno na mlade <br />i njihov organizam“, kazali su iz tog Društva.

Oni su učenicima podijelili edukativni materijal „Živjeti bez dima”, „Sedam je koraka do zdravlja” i „Da li znate sve štetnosti pušenja”, kao i naljepnice „Zabrana prodaje cigareta licima mlađim od 18. godina”, „Zabranjeno pušenje” i edukativna „Zona bez dima”.

„Istovremeno nam je izuzetno drago kada posjetimo djecu na Veruši i vidimo da djecu u holu Odmarališta na glavnom mjestu za poruke pored plana boravka, dočekuju i naši posteri `Pravo na zdravo` i `Maneken duvanske industrije`. Razgovor i druženje sa prisutnom djecom na navedenu temu je samo jedno u nizu predavanja koja se održavaju u saradnji sa Dječjim savezom Podgorica, a održavaćemo ih svakako i dalje redovno po vaspitnoobrazovnim ustanovama u Podgorici, ali i cijeloj Crnoj Gori“, poručili su iz CDPR-a.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!