Otvaranje Ljetnje pozornice u Podgorici zavisi od vremenskih uslova

#Društvo #GlavniGrad #LjetnjaPozornica #Radovi #Rekonstrukcija

001_133.jpg

Postavljanje Ljetnje pozornice je počelo juče, a otvaranje će biti uslovljeno dinamikom radova ali i vremenskim uslovima, saopštili su iz Glavnog grada.

“U čitavom poslu, nadležne institucije su se vodile smjernicama Uprave za zaštitu kulturnih dobara, imajući u vidu da je Tvrđava Ribnica kulturno dobro. U zavisnosti od vremenskih prilika realizovaće se postavljanje i otvaranje Ljetnje pozornice, iako je bilo najavljeno za vikend”, objašnjavaju oni.

Ljetnja pozornica, koja će, kako navode, biti postavljena na prostoru između ruševina starog grada, iznad sastavaka rijeke Morače i Ribnice, planirana je kao montažno-demontažni objekat, koji će imati 200 mjesta za sjedenje.

“Radovi su urađeni na osnovu Glavnog projekta, u skladu sa konzervatorskim uslovima Uprave za zaštitu kulturnih dobara, koji se odnose na zaštitu kulturnog dobra ‘Tvrđava Ribnica’”, dodaju iz Glavnog grada.

Podsjećaju da je projekat Ljetnje pozornice i radove na istoj, koji se odnose na nabavku za projektovanje i postavljanje ljetnje pozornice i zaštitne ograde na osnovu ponude ugovoren je iznos od 41.792,80 eura.

“Podgorica je grad koji tokom čitave godine ima kontinuiran kulturni život. Ona je centar kulturnih dešavanja i sjedište značajnih institucija kulture. Zato je postavljanje Ljetnje pozornice samo još jedan korak ka još boljem pozicioniranju Glavnog grada na kulturnoj mapi Evrope”, ističu iz Glavnog grada.

Prateći svoje obaveze u pogledu podsticanja ravnomjernijeg nacionalnog i kulturnog razvoja i identiteta kojem su temelji sam grad i njegove ambijentalne i istorijske vrijednosti i obilježja, u Podgorici se trenutno realizuju brojni projekti iz oblasti kulture – izgradnja Gradskog pozorišta, adaptacija gradske knjižare, rekontrukcija rodne kuće Rista Stijovića, Sahat kule i Trga Bećir bega Osmanagića, rekonstrukcija i opremanje sale Dodest u okviru KIC-a “Budo Tomović”, istraživanje i restauracija Tvrđave Ribnice itd.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!