Otvorena ambulanta u Berima

Ambulanta u Berima, koja je dobila ime po doktoru Blažimiru Ćetkoviću, otvorena je danas u okviru Doma zdravlja Podgorica.

.

Objekat, koja je rekonstruisan i opremljen iz sredstava stanovnika Mjesne zajednice Beri, u saradnji sa Domom zdravlja, otvorili su potrpedsjednik Vlade Milutin Simović i direktor Doma zdravlja, Nebojša Kavarić.

Kavarić je kazao da svi stanovnici Glavnog grada opravdano očekuju da imaju kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu zaštitu, u svakom trenutku i na svakom mjestu.

On je naveo da je otvaranje još jedne seoske ambulante potvrda unaprjeđenja i dostupnosti zdravstvene zaštite na ruralnom području.

„S obzirom na rastući broj stanovnika ovog kraja, zdravstveni sistem će adekvatno reagovati u skladu sa standardima zdravstvene zaštite na seoskim područjima i obezbijediti neophodnu opremu, kadar i adekvatnu organizaciju“, rekao je Kavarić.

.

Pema njegovim riječima, ovo je treći objekat koji su građani u saradnji sa Glavnim gradom i Domom zdravlja izgradili za dobro stanovništva na seoskim područjima.

On je kazao da će Dom zdravlja nastaviti da širi dostupnost vanbolničke zdravstvene zaštite na svim područjima Podgorice.

Simović je rekao da je ovaj projekat nastao kao rezultat zajedništva velikog broj ljudi, dobre organizacije, opredijeljenosti i dobrog određenja koje se kreira u sklopu ukupne javne zdravstvene zaštite sa nivoa Vlade.

On je kazao da je rezultat toga danas otvorena ambulanta koja će, kako je rekao, značiti dobro svim mještanima Beri.

.

„Ovaj projekat ima i poruku sjećanja na ljude koji su ostavili dobar trag u oblasti u kojoj su radili, kao što je doktor Ćetković, što nam daje za pravo da budemo zadovoljni“, dodao je Simović.

Ministar zdravlja, Kenan Hrapopvić, kazao je da otvaranje ambulanti u prigradskim i seoskim područjima znači približavanje zdravstvene zaštite građanima tih krajeva.

Otvaranje takvih objekata, kako je istakao, treba da budu podstrek i za druge mjesne zajednice kako bi u saradnji sa zdravstvenim ustanovama približili zdravstvenu zaštitu onima kojima je potrebna.

„Kroz politku Vlade i Ministarstva zdravlja želimo da doprinesemo da građani ruralnih i seoskih područja dobiju sve potrebne uslove kako bi ostajali da žive u tim mjestima“, rekao je Hrapović.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!