Ove godine više žalbi pacijenata

#KliničkiCentarCrneGore

Zaštitniku prava pacijenata Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) u 2017. godini žalilo se na medicinsku zaštitu 1.009 pacijenata, što je za 20 osto više nego u 2016. godini kada ih je bilo 788.

Bubanja nije odgovorila koliko je sankcija izrečeno medicinskim radnicima zbog propusta u rad

Zaštitnik prava pacijenata Grana Bubanja kazala je za da se KCCG-u u periodu od 1.1.2017. do 1.12.2017. godine obratilo 1.009 pacijenata ili članova njihovih porodica zaštitniku prava pacijenata ili direktorici ustanove Zorici Kovačević, kako bi iskazali nezadovoljstvo tretmanom, liječenjem i dužinom čekanja na pregled.

Bubanja nije odgovorila koliko je sankcija izrečeno medicinskim radnicima zbog propusta u radu.

„Najveći broj prigovora upućenih zaštitniku prava pacijenata odnosi se na najopterećenije klinike (Klinika za bolesti srca, Klinika za očne bolesti, Interna klinika), na dužinu čekanja i najčešće na kontrolni pregled. Manji dio prigovora odnosio se na postupak zdravstvenih radnika i kvalitet pružene zdravstvene usluge. Navedeni problemi se javljaju zbog opterećenosti naše ustanove koja pruža zdravstvene usluge građanima na sekundarnom i tercijarnom nivou, objektivnih teškoća kao što su nedostatak kadra, nedovoljan prostor, privremeni zastoj u radu opreme, nabavci potrošnog medicinskog materijala i drugih tehničkih nedostataka“, saopštila je Bubanja za Dan.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!