Pavino polje: Mještani kubure sa vodom skoro deceniju

#Društvo #BijeloPolje #PavinoPolje #Voda

Pavino-Polje.jpg

Stanovnici mjesnog centra Pavino polje, udaljenog oko 40 kilometara od Bijelog Polja, ni poslije 11 godina od izgradnje vodovoda dugog 7,5 kilometara, za čiju izgradnju je potrošeno blizu 150.000 eura, još nijesu riješili to egzistencijalno pitanje, pišu Dnevne novine.

Pravi razlog zbog čega su česme suve još niko ne zna. No, posljedice su lako uočljive.

Predsjednik Savjeta MZ Slobodan Leković kazao je za Dnevne novine da su, prvenstveno u ljetnjem periodu, bidoni sa vodom u rukama ili u nekom od prevoznih sredstava svakodnevna pojava u ovom naselju.

“Dodatni problem ovog ljeta donijele su velike vrućine, koje su isušile i česme okolnih privatnih vodovoda, pa je danima do vode trebalo stići tek kada se pređe i po nekoliko kilometara”, kazao je Leković.

Kako je naveo, ogorčenje mještana ovakvim stanjem naišlo je na razumijevanje nadležnih u lokalnoj upravi.

“U cilju rješavanja problema u mjesnoj zajednici nedavno je održan sastanak opštinskog menadžera Fahrudina Begovića i sekretara Sekreterijata za preduzetništvo i ekonomski razvoj Džafera Gusinjca i njihovih saradnika sa lokalnim odborom za izgradnju vodovoda. Dogovoreno je da u narednim danima stručne ekipe obiđu kaptaže, komore i cjelokupnu primarnu mrežu, kako bi utvrdili razloge nedostatka vode”, kazao je Leković, dodajući da će nakon utvrđivanja evenutalnih začepljenja ili mogućeg rasipanja vode, tamo gdje nije predviđeno, lokalna uprava da pomogne u saniranju tih problema.

“Nakon saniranja primarne mreže stvoriće se pretpostavke da vodovod konačno dobije upotrebnu dozvolu i nakon toga bude predat na gazdovonje JP ‘Bistrica’”, kazao je Leković.

Dodao je da su počeli i radovi na izgradnji dvije trafostanice za novoizgrađenu mljekaru kod Pavinog Polja, te da očekuje da će se popraviti i elektrosnabdijevanje domaćinstava na tom području.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!