Peticija za Pavlov zakon i u Herceg Novom

26196005_1979849702274854_4770631630447319007_n.jpg

Na nekoliko lokacija u Herceg Novom postavljeni su papiri-obrasci, na kojima Novljani potpisom, uz ličnu kartu, ako žele, mogu podržati peticiju za usvajanje „Pavlovog zakona“, javlja portal Radio Jadran.

Peticijom se traži doživotna kazna osumnjičenima za ubistvo petnaestomjesečnog dječaka, očuhu Nerminu Šišiću iz Tuzle i majki Jeleni Jovović iz Podgorice, koja se tereti za neispunjavanje porodičnih obaveza.

Obrasci za potpisivanje nalaze se u: Market Voli – centar grada, Pošta Herceg Novi kod Opštine, Fotokopirnica “Radijus” – centar grada, Fast food “MekBudo” Igalo, Caffe “Park” Igalo, Pošta Igalo, Caffe “Gatto” Zelenika, Klub “Casa” Igalo. Peticija se može potpisati i u Bijeloj i to: Dakar servis, diskont Taskom, pizzeria Igrač više, kafana Piccadily, market Idea (kod ambulante Doma zdravlja), d.o.o. MiAnja, butik La storija, Bellezza, butik Lady line Baošić i cvjećara Panorama.

Peticiju je pokrenula grupa građana na nivou čitave Crne Gore, a da bi mogla biti predata Skupštini Crne Gore na razmatranje, neophodno je da se prikupi šest hiljada potpisa.

Osim pismene, postoji mogućnost potpisivanja i elektronske peticije na sajtu peticije24.com, na linku https://www.peticije24.com/pravda_za_pavla. On line peticiju do sada je „potpisalo“ preko osam hiljada građana, međutim validni su samo potpisi sa ličnom kartom, odnosno matičnim brojem.

Prema sadašnjim zakonima u Crnoj Gori, očuh Šišić može najviše biti osuđen na 40, a majka na osam godina zatvora. Inicijatori uz potpisnike peticije zahtijevaju da se okrivljenima umjesto zatvorskih kazni „na određeno vrijeme“, „stvore uslovi“ za doživotni zatvor.

Inicijativa je pokrenuta nakon što je javnost saznala za monstruozno ubistvo, 5. februara, kada je iz Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici objavljeno da je dječak preminuo od posljedica prebijanja.

Šišić i Jovović su u KBC u Podgorici 4. februara bez svijesti doveli petnaestmjesečnog dječaka Pavla Jovovića, koji je dan kasnije od posljedica batinanja, preminuo. Oni su uhapšeni, a sudija za istragu Višeg suda u Podgorici, Vladimir Novović, odredio im je pritvor do 30 dana.

Više informacija zainteresovani mogu pronaći na Facebook-u u grupi Pavlov zakon.

Že.B.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!