Petnjičani će za tri godine stizati za sat i po do Podgorice

#Društvo #DuškoMarković #Petnjica

5a0b0932-b138-44c3-953f-67a90a0a0a67-GetImage8-previewOrg.jpg

Premijer Duško Marković obišao je danas rekonstruisanu dionicu Berane – Petnjica regionalnog puta R-20 Berane – Trpezi – Kalače gdje je poručio građanima da će već naredne godine biti započeti radovi na narednoj dionici i da će Petnjičani za tri godine, kada bude završena prioritetna dionica autoputa, stizati za sat i po do Podgorice.

“Rekli smo da ćemo Petnjicu povezati sa Beranama modernom saobraćajnicom evropskog kvaliteta. Prilazeći ovom mjestu gdje smo sada zajedno zaista sam se divio toj saobraćajnici i vjerujem da nema nikakve razilike od onih koje imamo priliku da vidimo u razvijenim zemljama Evrope“, kazao je Marković.

On je podsjetio da je Vlada u ovaj projekat do sada uložila oko tri ipo miliona eura.

Premijer je saopštio da je Budžetom za ovu godinu planiran ne samo nastavak radova na ovoj dionici, nego i izrada projekta i početak radova u idućoj godini na regionalnom putu Petnjica – Trpezi – Kalače – Rožaje, tako da će iduće godine početi radove i na toj dionici.

“Kada završimo ovu dionicu puta do Berana vi ćete za tri godine, kada završimo regionalni put Jezerine – Lubnice – Berane, izaći na auto-put i biti do Podgorice za sat i petnaest minuta. Dakle, Petnjica će biti povezana sa autoputem, povezana sa centralnim dijelom Crne Gore i, naravno, biti otvorena za svaku drugu vrstu komunikacije“, rekao je Marković.

Obećava da će Vlada zajedno sa lokalnom samoupravom i u godinama koje slijede uraditi sve da Petnjica bude kraj u kome će ostajati mladi ljudi, da Petnjica bude prostor gdje će se dolaziti i ostajati.

Rekonstrukcija dionice, vrijedna 3.442.593 eura, počela je oktobra 2016. godne, a završena novembra ove godine.

S.Đ.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!