Pivara „Trebjesa“ donirala krv

#PivaraTrebjesa #DobrovoljniDavaociKrvi

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ organizovao je, uoči obilježavanja dana kompanije, 15. akciju dobrovoljnog davanja krvi. Zavod za transfuziju krvi Nikšić dobio je ukupno 47 jedinica krvi, čime su obezbijeđene rezerve ove dragocjene tečnosti.

.

„Mali jubilej Kluba bio je prilika da se uruče zahvalnice dobrovoljnim davaocima koji i sami bilježe svoje jubileje. Po završetku akcije, uručene su zahvalnice dobrovoljnim davaocima koji su krv darivali 5, 10, 20 i 30 puta. Za Milana Durutovića danas je bilo 30. dobrovoljno davanje krvi, Vasko Vučurović i Darko Okiljević krv su poklonili 20 puta, po 10 dobrovoljnih davanja bilježe Božo Knežević, Momir Batrićević, Milorad Perović, Janko Miljanić i Mihailo Marić, dok je Andrija Čvorović krv dao pet puta“, navode u saopštenju.

Predsjednik Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“, Ranko Jakšić zahvalio je svim kolegama na učešću u još jednoj humanoj akciji.

„Već sedam godina kroz akcije Kluba dajemo doprinos rezervama krvi u nikšićkom Zavodu za transfuziju, ali i širimo svijest o važnosti dobrovoljnog davalaštva“, rekao je Jakšić.

Podsjećaju da je klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ formiran je 2010. godine, okuplja trećinu zaposlenih, koji su do sada donirali oko 800 jedinica krvi.

„Klub organizuje dvije akcije davanja krvi godišnje – jednu u proljeće, a drugu uoči Dana kompanije, u oktobru. Pored toga, članovi Kluba učestvuju i u akcijama drugih klubova dobrovoljnih davalaca krvi iz Nikšića“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!