Počela isplata studentskih kredita i stipendija

#MinistarstvoProsvjete #StudentskiKrediti #Stipendije

Počela je isplata dvije preostale rate studentskih kredita i stipendija za talentovane učenike i najbolje studente za školsku 2016/2017 godinu, za koje je Ministarstvo prosvjete obezbijedilo blizu 363 hiljade eura.

Za stipendije i kredite blizu 363 hiljade eura

„Za isplatu studentskih kredita obezbijeđena su sredstva u iznosu 289.912,00 eura. Rata studentskog kredita kreće se od 37,00 eura do 53,00 eura u zavisnosti od godine studija i prosječne ocjene iz prethodne godine studija“, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Studentski krediti isplaćuju se prema početnom slovu prezimena studenata u filijalama Hipotekarne banke (A, B, C, Č, Ć, D, Đ, DŽ), Societe generale banke (E, F, G, H, I, J, K, L, LJ) i Atlas banke (M, N, NJ, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž).

„Sredstva su obezbijeđena i za isplatu dvije preostale mjesečne rate stipendija za talentovane učenike i najbolje studente za školsku 2016/2017. godine u iznosu 72.872 eura. Iznos rate stipendije za talentovane učenike je 57 eura, a za najbolje studente 86 eura“, navodi se u saopštenju.

Stipendije talentovanim učenicima i najboljim studentima se isplaćuju u filijalama Crnogorske komercijalne banke.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!