Počela naplata parkinga u Porto Montenegru

By Balsa Knezevic

0409portomontenegro


U
Porto Montenegru su odlučili da ukinu privilegiju besplatnog korišćenja nekoliko stotina parking mjesta u kompleksu marine, pa sada svi koji automobilom dolaze u Porto, a nijesu vlasnici stanova ili klijenti marine, moraju platiti parking, prenosi Radio Tivat.

Sat košta 1,5 eura, aprvih petnaest minuta korišćenja parkinga se ne naplaćuje. Čitav sistem naplate Porto Montenegro je uveo u konsultaciji sa opštinom Tivat.

Portparol tivatskog nautičkog centra Danilo Kalezić kaže da su u proteklom periodu često bili izloženi raznim zloupotrebama činjenice da je parkiranje bilo besplatno

„Mnogi građani koristili su priliku da na našim parkinzima i po desetak dana ostave svoj automobil, a da oni u međuvremenu negdje otputuju, znajući da će im kola biti na sigurnom. Imali smo i slučajeva da se čak organizovano ovdje prodaju automobili koji su parkirani u marini. Bilo je slučajeva da se na parkiralištima, sa istaknutim natpisima o broju telefona koga treba pozvati, ostavljaju i automobili koji se iznajmljuju preko neregistrovanih pružalaca rent-a –kar usluga“, kaže Kalezić.

Osim zaposlenih koji rade u kompleksu Porto Montenegra, naplata parkiranja ne važi ni za vlansike stanova i klijente marine, a parking neće platiti ni svi posjetioci koji u nekom od brojnih ugostiteljskih lokala i trgovina u Porto Montenegru, naprave račun od najmanje 15 eura.

Izvor: cdm.me
Foto: montenegro.travel

Izvor: Analitika

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!