Podgorica dobila prvi TAJLANDSKI restoran

Jedno od omiljenih mjesta na kojima se Podgoričani okupljaju, Rimski trg, dobilo je PRVI restoran azijske kuhinje, „Taste of Asia“ (ukus Azije). Pored tajlandske kuhinje, ovdje možete probati brojne kineske, indonežanske, vijetnamske i hongkonške specijalitete.

Azija je podneblje koje karakteriše upotreba svježih namirnica uz neizostavne začine. Vlasnik restorana Goran i njegova supruga Bojana su znanje i iskustvo sticali tokom višegodišnjeg rada sa master šefom iz Hong Konga. Prvi restoran otvoren je u Budvi, 2013.godine. Iz godine u godinu sve je više zadovoljnih Podgoričana koji dolaze u Budvu, te su se zbog toga Goran i Bojana odlučili da otvore restoran u glavnom gradu Crne Gore.

Ono čime se ponose i u isto vrijeme razlikuju od drugih je što većinu soseva pripremaju sami, po najkvalitetnijim receptima i sa originalnim začinima koje nabavljaju iz Azije. Sva jela se spremaju tek kada ih gosti poruče, dakle – nema zamrzavanih i podgrevanih jela. Ovo nije restoran brze hrane, što znači da su namirnice najvišeg kvaliteta, a stil kuvanja je na najvišem nivou (među kuvarima poznat kao high class).

Naša ekipa je imala sreću da se upozna sa azijskom kuhinjom na svom izvoršištu, te je time stekla i veoma visoke kriterijume. Ovo je jedini restoran u kome su bili u potpunosti zadovoljni i u kome su jela zaista sa autentičnom aromom. Meso je savršeno meko, a povrće iako termički obrađeno, zadržava svoju svježinu i hrskavost. Razne kombinacije povrća i mesa su harmonizovane sosevima, koji su slani, slatki, kiseli i/ili ljuti.

Ukoliko i niste baš veliki poznavalac raznih tipova azijskih kuhinja, imaćete tu čast da gazde kuvaju za vas. Goran i Bojana će vam sa ljubavlju pomoći da izaberete jelo, a zatim će ga i lično spemiti za vas.

Ovoga puta smo degustirali zeleni kari sa piletinom i junetinu na sečuanski način.

„Taste of Asia“ je restoran u kome ćete steći nezaboravno iskustvo sa ukusima koji se bitno razlikuju od onih iz naših krajeva. A, ukoliko ste ikad jeli u Aziji, probudiće vam se sjećanja na originalne ukuse tog podneblja.

Restoran je odlično kotiran na TripAdvisor-u, i pozivamo vas da pročitate komentare ljudi koji su ovo mjesto posjetili, jer preporuka zadovoljnih mušterija je i najbolja reklama.

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!