Podgoričani oduševljeni: Ovo je novo vatrogasno vozilo Službe zaštite i spašavanja

#Društvo #AndrijaČađenović #Podgorica #Požari #SlužbaZaštiteISpašavanja #Vatrogasci #Vozilo

21733821_2086346748058106_2029232244_o.jpgPodgorički vatrogasci od večeras imaju novo specijalno vatrogasno vozilo-auto-ljestvu sa impoznantnim mogućnostima gašenja požara i evakuacije lica sa visine do 32 metra.

(Foto: CdM)

Vozilo sa specijalnom korpom za evakuaciju je večeras predstavljeno na Trgu nezavisnosti u Podgorici, a vozilo je samo dio opreme renomiranog proizvođača Rossenbauer iz Austrije.

(Foto: CdM)

Građane Podgorice zaintrigirala je auto-ljestva koja teži 500 kilograma, a komandir Službe zaštite i spašavanja Andrija Čađenović kaže da su vozilom posebno bili oduševljeni najmlađi koju su imali priliku da se specijalnom korpom za evakuaciju podignu na par metara.

(Foto: CdM)

“Sve naravno uz stroge mjere bezbjednosti na kojima institiraju instruktori. Cjelokupni događaj ispraćen je sa velikim oduševljen i interesovanjem sugrađana koji su se tad zatekli u centru grada”, dodao je on.

(Foto: CdM)

Valja podsjetiti da su vatrogasci ovog ljeta odigrali herojske uloge, spašavajući kuće i domaćinstva širom Podgorice.

Tokom ljeta u Podgorici je ugašeno preko 2.000 požara, a tu su i njihove kolege sa Cetinja, iz Tivta, Herceg Novog, Kotora Bara, Ulcinja, Gusinja, Plava koji su se herojski borili i izborili sa vatrenim stihijama.

S.Bošković

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!