Polaznici projekta Paraolimpik posjetili agenciju Mina

#UdruženjeSportskihNovinara

Učesnici projekta Paraolimpik, poslije tromjesečnog teorijskog dijela nastave, posjetom agenciji MINA nastavili su sa praktičnim obukom za poziv sportskog novinara.

foto: usncg.me, arhiva

Projekat, koji realizuju Udruženje sportskih novinara i Paraolimpijski komitet Crne Gore, a uz podršku Zavoda za zapošljavanje, pohađa 11 osoba sa invaliditetom.

Polaznici su prethodno posjetili televiziiju Pink M i dnevnu novinu Dan.

Izvršni direktor agencije, Jaša Jovićević upoznao je goste sa istorijatom i načinom rada tog medija.

„Zadovoljstvo nam je što smo imali priliku da vas ugostimo. Agencija MINA je uvijek bila, a tako će biti i ubuduće otvorena za aktivnosti osoba sa invaliditetom. Agenciju MINA čine dva servisa, ekonomski i generalnog, koji prati politiku, društvo, kulturu i sport. Od osnivanja do danas objavili smo više od milion informacija“, kazao je Jovićević.

Goste su pozdravili i glavni urednik Ivica Seferović, urednik generalnog servisa Milan Žugić i urednik sportske redakcije Emil Ličina, koji je kao predavač učestvovao u dosadašnjoj realizaciji projekta.

PR menadžer Paraolimpika, Todor Brajković zahvalio se domaćinu na gostoprimstvu i dosadašnjoj podršci i saradnji na njegovoj realizaciji.

„Pored sportskog novinarstva u televiziji i dnevnim novinama želja nam je bila da učesnike projekta upoznamo i sa načinom rada u agencijama. Zato smo veoma zahvalni rukovodstvu Mine što nam je izašlo u susret i pružilo mogućnost da posjetimo redakciju i vidimo kako funkcioniše novinarstvo u ovakvoj vrsti medija“, kazao je Brajković.

U ime partnera u projektu – Paraolimpijskog komiteta Crne Gore prisutne je pozdravio predsjednik Igor Tomić, koji je izrazio zadovoljstvom dosadašnjom realizacijom projekta, a posebno činjenicom da su „poslovično podijeljeni crnogorski mediji potpuno jedinstveni kada je u pitanju praćenje i izvještavanje sa sportskih aktivnosti osoba sa invaliditetom“.

Polaznik projekta, Jerotije Perović kazao je da je kruna njihovog tromjesečnog rada posjeta medijskim kućama.

„Nakon televizije, dnevnih novina i radija posjeta agenciji Mina je jedno zaista novo iskustvo za sve nas. Dosta novih i korisnih stvari smo čuli od naših domaćina. Upoznali su nas sa agencijskim novinarstvom i kako funkcioniše rad u njihovoj redakciji. Bilo je veoma interesantno. Učešće u projektu je za mene veoma zanimljivo, naučili smo dosta iz oblasti sportskog novinarstva i nadam se da ćemo nastaviti sa uspješnom saradnjom i ubuduće“, rekao je Perović, učesnik projekta Paraolimpik iz Bijelog Polja.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!