Poljski i češki turoperatori u studijskoj posjeti Crnoj Gori

#Društvo #PoljskiIČeskiTuroperatori #StudijskaPosjeta

Foto-Poljska-i-Ceska.jpg

Predstavnici turoperatora iz Poljske i Češke borave ove sedmice u studijskoj posjeti Crnoj Gori, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Studijsku posjetu, koja je počela u ponedjeljak i trajaće do petka, organizovali su NTO i crnogorska Ambasada u Poljskoj.

Iz NTO su kazali da je riječ o vodećim poljskim i češkim turoperatorima i agencijama, WECO Travel, Noble Concierge, Why not Travel Asiana, Active Zone, Etravel, Aviareps, Incentive Care, Bezkresy i Mazurkas Travel, koji će imati priliku da se upoznaju sa turističkom ponudom Crne Gore.

„Tokom prva dva dana boravka u Crnoj Gori, predstavnici turoperatora i agencija iz Poljske i Češke posjetili su vinski podrum Šipčanik, gdje su imali priliku da degustiraju tradicionalna crnogorska vina kompanije Plantaže, stare gradove Bar i Ulcinj, Staru maslinu i Adu Bojanu“, navodi se u saopštenju.

Oni će, kako je najavljeno, narednih dana obići poznate turističke lokalitete u Budvi, Kotoru, Herceg Novom i Cetinju i tom prilikom se sastati sa predstavnicima lokalnih turističkih organizacija i turističke privrede.

Agenti će, u okviru posjete, imati priliku da obiđu nacionalne parkove Durmitor i Lovćen, kao i etno selo Nevidio.

Iz NTO su saopštili da je evidentno da Crna Gora posljednjih godina bilježi značajan rast turista sa tržišta Poljske. Prema posljednjim zvaničnim podacima, koji se odnose na osam mjeseci ove godine, turisti iz Poljske nalaze se na četvrtom mjestu u strukturi stranih turista koji su boravili u kolektivnom smještaju.

NTO u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom u kontinuitetu organizuje studijske posjete turoperatora i medija iz različitih zemalja.

„Cilj organizacije studijskih posjeta je da se Crna Gora promoviše kao interesantna destinacija na različitim tržištima koja imaju veliki potencijal“, kazali su iz NTO.

Oni su podsjetili da je prethodne sedmice u Crnoj Gori boravila TV ekipa iz Slovenije, koja je snimala poznatu turističku emisiju Uživajmo na različitim lokacijama u Crnoj Gori, a narednih dana u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA), Crnu Goru će posjetiti i deset vodećih turoperatora iz Japana.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!