Pomozimo Kristijanu i Ilini

#Društvo #FondacijaBudiHuman #Pomoć

7-1.jpg

Fondacija “Budi human“ obavještava građane da je u toku akcija prikupljanja pomoći za Ilinu Raonić i Kristijana Radulovića.

Ilina ima samo 3 i po godine i potrebna joj je naša pomoć. Cerebralna paraliza od koje boluje ubraja se u razvojne teškoće, jer utiče na način djetetovog razvoja. Samim tim malena Ilina ima poteškoće, jer može da stoji i sjedi isključivo uz pridržavanje. Iako Ilina ima problema sa kretanjem i održavanjem ravnoteže, intelektualno je očuvana, zna azbuku, naučila je da broji do deset, zna značenje riječi i razlikuje boje. Terapija i rehabilitacija na privatnoj klinici Live hospital u Turskoj daje veliku mogućnost da će Ilini biti mnogo bolje.

Kristijan je dijete koje je rođeno zdravo 13. oktobra 2007. godine u Nikšiću. Samo par dana nakon izlaska iz bolnice, kod Kristijana je primijećena pojačana žutica. Kako je vrijeme prolazilo, stvari su se komplikovale i ustanovljena je cerebralna paraliza. Harbri Kristijan sada ide u redovnu školu i završava drugi razred. Ne hoda, ali je intelektualno potpuno očuvan i lijevom stranom radi sve što može. Ali, za samostalnije djetinjstvo mu je potrebna naša pomoć… Kako bi se njegovo stanje poboljšalo, neophodan je odlazak na liječenje metodom presađivanja matičnih ćelija na privatnoj klinici Live hospital u Turskoj.

“Pozivamo sve građane i društveno odgovorne firme da se pridruže akciji i da slanjem poruka i uplatama na račun pomognu liječenje Kristijana i Iline”, kazao je izvršni direktor fonadacije Goran Jovanović.

Portal Fondacije Budi human koji se nalazi na adresi www.budihuman.me pruža mogućnost da na brz i jednostavan način građani i firme doniraju novac za oboljele mališane.

“Uz pomoć tri mobilna operatera ( Crnogorski Telekom, Telenor i M-tel ) uspostavili smo jedinstveni donatorski broj 14543 preko kojeg građani mogu da uplate novac. Stranica www.budihuman.me je po transparentnosti jedinstvena u regionu, jer građanima pruža mogućnost da u realnom vremenu prate koliko je novca uplaćeno, sa kojih brojeva te koliko sredstava je još neophodno prikupiti, kao i način na koji se prikupljena sredstva troše”, kazao je Jovanović.

Na portalu je istaknuta procedura na koji način neko može postati korisnik Fondacije, sa kojim novcem organizacija raspolaže i kome su do sada građani sve pomogli.

“Sredstva koja se trenutno nalaze na računu Fondacije “Budi human” a prikupljena su tokom Teletona (u iznosu od 385.576 eura) biće preusmjerna prvom korisniku oboljelom od karcinoma koji bude ispunjavao uslove za dodjelu pomoći”, objasnio je on.

Za početak rada i izradu portala, Fondacija je dobila sredstva na Telekomovom donatorskom konkursu “Za Svako Dobro”.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!