Potvrđena optužnica: Kako je „Zetagradnja“ kupila Duvanski?

Podgorički Viši sud povrdio je optužnicu Specijalnog državnog tužilaštva protiv stečajnog upravnika Duvanskog kombinata Podgorica Veselina Raičevića, preduzeća „Zetagradnja“ i nekadašnjeg direktora te kompanije Miloša Stojanovića zbog višemilionskih malverzacija prilikom kupoprodaje nešto više od 13 miliona vrijedne imovine DKP-a u stečaju, objavljeno je na sajtu Višeg suda, a prenosi Standard.

Potvrđena optužnica: Kako je "Zetagradnja" kupila Duvanski?

Capture

Oni su osumnjičeni za zloupotrebu poslovanja u privredi.

Prema navodima optužnice, Stojanović, Raičević i kompanija Zetagradnja su zloupotrebom službenog položaja, prilikom kupoprodaje Duvanskog kombinata Podgorica, državni budžet oštetili za ukupno tri i po miliona eura.

Prethodno je dio opozicione političke javnosti taj ugovor nazvao „zelenaškim“ jer je njime, kako smatraju, prepolovljena kupoprodajna cijena na štetu države.

Vlasnik preduzeća “Zetagradnja” Blagota Radović kazao je ranije da je u slučaju kupovine imovine DKP-a oštećena samo njegova kompanija, prenose Vijesti.

Objasnio je da Specijalno tužilaštvo neistinito u optužnici navodi da je on 1. i 7. jula 2015. godine imovinu Duvanskom kombinata uknjižio na ime kompanije, jer ta imovina još nije prepisana na “Zetagradnju”.

Istakao je da je šokiran načinom na koji je formirana i napisana optužnica.

“Ne da nije istina, nego nikada, ni na jedan način nismo pokušali da utičemo na bilo koga. Moje je pravo da dam ponudu i pokušam da se zaštitim”, kazao je on.

Zbog toga je i najavio da će tražiti odštetu od države, iako mu, kako je kazao, to nikada do sada nije bila namjera.

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!