Povećao se broj korisnika pay-tv usluga

#Društvo #Distribucija #Izvještaj #Radio #Televizija

Joernalis.jpg

Agencija za elektronske medije objavila je Izvještaj o stanju tržišta usluga distribucije radio i televizijskih programa do krajnjih korisnika (stanje na 31.08.2017. godine).

Na dan 31. avgust 2017. godine, broj priključaka za distribuciju RTV programa putem različitih platformi sa uslovnim pristupom iznosi 201.017.

U poređenju sa brojem priključaka na kraju juna, za period od dva mjeseca, broj korisnika pay-tv usluga je uvećan za 3.296 ili 1,67 odsto.

Iz Agencije navode da na kraju posmatranog perioda, ukupan broj priključaka je za 3,19 odstoveći od broja domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno broj priključaka koji se odnose na fizička lica je za 0,76 odsto veći od broja domaćinstava.

“Međutim, podaci o broju priključaka pokazuju da je u Podgorici i nekim primorskim opštinama (Budva, Herceg Novi, Kotor i Tivat) broj priključaka značajno veći od broja domaćinstava, dok je u većem broju opština u sjevernoj regiji broj priključaka oko 60% u odnosu na broj domaćinstava”, kazali su iz AEM.

Dodaju da se na osnovu navedenog procjenjuje da približno 24.000 domaćinstava (oko 12%) još uvijek koristi samo besplatnu (Free to air) televiziju.

U posmatranom periodu prosječna cijena osnovnog paketa je iznosila 10,07 eura, navodi se u saopštenju Agencije.

U osnovnom paketu korisnicima je dostupno, u prosjeku, 71 televizijski kanal. Posmatrano u odnosu na ukupan obim pruženih usluga distribucije RTV programa do krajnjih korisnika, ukupan broj prodatih osnovnih i dopunskih paketa, domaćinstvo koje koristi ovaj vid usluga, mjesečno u prosjeku, za njih izdvaja 10,35 eura.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!