Predlozi će olakšati funkcionisanje opština

#JavnaUprava #LokalneSamouprave #SuzanaPribilović #MinistarstvoJavneUprave

Predložena rješenja iz Nacrta zakona o lokalnoj samoupravi olakšaće funkcionisanje opština i normativno urediti službenički sistem na lokalnom nivou, ocijenjeno je prilikom posjete ministarke javne uprave Suzane Pribilović Herceg Novom i Tivtu.

Pribilović na sastanku sa čelnicama tivatske Opštine

Kako je saopšteno iz Ministarstva, u razgovoru sa lokalnim rukovodstvima, sagovornici Pribilović pohvalili su predložena rješenja u Nacrtu zakona o lokalnoj samoupravi, ističući da ta zakonska rješenja doprinose unapređenju i poboljšanju funkcionisanja lokalne samouprave.

Navodi se da je Pribilović sa predsjednikom opštine Herceg Novi, Stevanom Katićem, razgovarala o temama koje se tiču funkcionisanja opštine, sa posebnim akcentom na reformu lokalne samouprave, aktuelnim projektima, reformi javne uprave na svim nivoima, ali i sistemu lokalne samouprave.

„Ministarka je istakla da vjeruje da će predložena zakonska rješenja iz Nacrta zakona o lokalnoj samoupravi olakšati funkcionisanje opština, i normativno urediti službenički sistem na lokalnom nivou, sa posebnim fokusom na usluge“, kaže se u saopštenju.

Na sastanku sa predsjednicom opštine Tivat, Snežanom Matijević, razgovarano je o aktuelnim projektima i naporima opštine na obezbjeđivanju stabilnih javnih finansija, kao i o jačanju saradnje sa Ministarstvom.

Pribilović je, kako se navodi, izrazila zadovoljstvo povodom predstavljenih rezultata te opštine na planu realizacije razvojnih projekata.

„Na sastancima je bilo riječi i o drugim temama iz oblasti reforme javne uprave, posebno je potencirano jačanje saradnje u oblasti E-uprave u pogledu daljeg unapređenje rada jedinica lokalne samouprave i efikasnog servisa građana“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da se posjeta opštinama realizuje se u okviru redovne komunikacije koju Ministarstvo javne uprave ostvaruje sa lokalnim samoupravama.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!