Prevara na Facebooku: Ne nasijedajte na lažnu igru, obećavaju vaučere za Voli

#Društvo #Facebook #Građani #Prevara #Upozorenje #Voli

voli.jpg

Brojni korisnici Facebooka prethodnoh dana dobijali su poruke, sa lažne stranice kompanije Voli u kojoj se obavještavaju da su dobitnici nagradne igre.

“Znamo šta VOLI/te, povodom godišnjice kompanije organizujemo do sad najveću nagradnu igru. Poklanjamo 30 vaučera u iznosu od 135e, koje možete iskoristiti u svim našim prodajnim mestima”, navodi se u postu lažne stranice VOLI-ja.

Građanima se poručuje da stranicu moraju pratiti i podijeliti post o lažnoj nagradnoj igri sa svojim pratiocima na Facebooku, kao i da pošalju poruku u kojoj će biti napisan broj od 1 do 300. Nakon toga građani su počeli da dobijaju poruke u kojima se navodi da su dobitnici, a da za preuzimanje nagrade moraju poslati fotografije lične karte.

Mnogi građani obratili su se putem Facebooka zvaničnoj stranici kompanije VOLI gdje je istaknuto da je riječ o prevari.

<script>(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ‘https://connect.facebook.net/de_DE/sdk.js#xfbml=1&version=v3.1‘; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

“Dragi naši potrošači, kako je VOLI jedna od najvećih kompanija u Crnoj Gori, često je predmet zloupotrebe na društvenim mrežama. Dužni smo da vas obavijestimo da je ovo jedina zvanična stranica, koja pruža vjerodostojne informacije. Sve ostale stranice služe da ostvare neku korist, dovođenjem u zabludu naših potrošača. Naš tim intezivno radi na tome da blokira takve stranice čim se pojave, pa vas molimo, da sve ono što u međuvremenu ne nađete na ovoj smatrate nepouzdanim”, objavljeno je na Facebooku.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar