Pribalović: Olakšati funkcionisanje opština

#Društvo #HercegNovi #SuzanaPribalović #Tivat

Sa-sastanka-u-opstini-Tivat.jpg

Vjerujem da će predložena zakonska rješenja o lokalnoj samoupravi olakšati funkcionisanje opština, sa posebnim fokusom na usluge, kazala je Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, koja je boravila je danas u radnoj posjeti opštinama Herceg Novi i Tivat.

Teme razgovora bile su, između ostalog, uloga jedinica lokalnih samouprava u procesu reforme javne uprave, novi Zakon o lokalnoj samoupravi, finansijska stabilnost opština, potencijalna saradnja pri realizaciji projekata iz oblasti E-uprave i ključni projekti opština.

Sagovornici Pribilović su pohvalili predložena rješenja u nacrtu Zakona o lokalnoj samoupravi, ističući da ova zakonska rješenja doprinose unapređenju i poboljšanju funkcionisanja lokalne samouprave.

Tokom sastanka sa predsjednikom opštine Herceg Novi, Stevanom Katićem, razgovarano je o temama koje se tiču funkcionisanja opštine, sa posebnim akcentom na reformu lokalne samouprave, aktuelnim projektima, reformi javne uprave na svim nivoima, ali i sistemu lokalne samouprave.

Na sastanku sa predsjednicom opštine Tivat, Snežanom Matijević razgovarano je o aktuelnim projektima i naporima opštine na obezbjeđivanju stabilnih javnih finansija, kao i o jačanju saradnje sa Ministarstvom.

Ministarka je izrazila zadovoljstvo povodom predstavljenih rezultata ove opštine na planu realizacije razvojnih projekata.

Na sastancima je bilo riječi i o drugim temama iz oblasti reforme javne uprave, posebno je potencirano jačanje saradnje u oblasti E-uprave u pogledu daljeg unapređenje rada jedinica lokalne samouprave i efikasnog servisa građana.

Posjeta opštinama realizuje se u okviru redovne komunikacije koju Ministarstvo javne uprave ostvaruje sa lokalnim samoupravama.

B.M

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!