Pribilović: Uz pomoć Vlade do digitalizacije servisa u Baru

#Društvo #SuzanaPribilović

Radna-posjeta-ministarke-javne-uprave-Suzane-pribilovic-opštini-Bar.jpg

U narednom periodu, treba raditi na digitalizaciji servisa koji štede vrijeme i građanima olakšavaju pristup uslugama, a u tom dijelu opština Bar imaće podršku Vlade Crne Gore, kazala je Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović koja je boravila danas u radnoj posjeti opštini Bar.

Pribilović i gradonačelnik Zoran Srzentić razgovarali su o brojnim temama koje se tiču funkcionisanja opštine Bar, sa posebnim akcentom na reformu lokalne samouprave, aktuelnim projektima, reformi javne uprave na svim nivoima, ali i sistemu lokalne samouprave u Crnoj Gori, te potencijalnoj saradnji pri realizaciji projekata iz oblasti E-uprave.

Pribilović je izrazila zadovoljstvo povodom posjete opštini Bar i kazala da je cilj ovih posjeta produbljivanje saradnje i pomoć u rješavanju problema koja opterećuju rad lokalnih samouprava.

Ona je istakla da je cilj reforme javne uprave stvaranje efikasne i ekonomične javne uprave koja mora biti okrenuta ka građaninu i kreirana po njegovoj mjeri, te da se reforma sprovodi na svim nivoima javne uprave.

Ministarka je pohvalila napore lokalne samouprave u pravcu realizacije strateških projekata i istakla da postoji prostor za unapređenje saradnje.

Srzentić je, takođe, kazao kako će opština Bar u narednom periodu biti pouzdan i odgovoran partner Ministarstvu javne uprave u realizaciji mjera i aktivnosti u procesu reforme javne uprave.

On je predstavio aktivnosti koje je opština Bar sprovela, odnosno koje slijede u pogledu daljeg unapređenje rada jedinica lokalne samouprave i efikasnog servisa građana.

Na sastanku je razgovarano i o modelima finansiranja razvojnih projekata u opštini.

U tom dijelu su se usaglasili da je neophodno uspostaviti mehanizam koji će omogućiti veće povlačenje sredstava iz pretpristupnih fondova EU, a sa kojima se, svakako, može unaprijediti sistem i riješiti jedan broj pitanja od značaja za dalji razvoj grada.

Posjeta opštinama realizuje se u okviru redovne komunikacije koju Ministarstvo javne uprave ostvaruje sa lokalnim samoupravama.

M.B

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!