Професори траже оставку директора јер је запослио министрову кћерку и брата

Група наставника из ОШ „25. мај” у Рожајама тражи да их прими министар просвјете Дамир Шеховић, како би му предочили кршење закона и прописа директора Авда Нурковића. Наставно особље је, како тврде, огорчено и зато што је директор Нурковић упослио рођаке, односно ћерку и брата актуелног министра саобраћаја и поморства Османа Нурковића, Алму и Самира Нурковића.

Они тврде да се ради о возачу школског комбија који прима плату возећи до школе мање од пет ученика из приградског насеља Сухо поље, које је од ове школе удаљено око километар. Како наводе, Нурковић је у почетку школске године, такође запослио и кћерку министра Нурковића, која ради као асистент у настави у ОШ „25. мај”.

Директор школе Авдо Нурковић је у телефонском разговору казао да на све оптужбе наставног особља нема коментар.

“Немам коментар на те оптужбе. Све радим по закону а ту је и Министарство просвјете које је о свему упознато. Што се тиче упошљавања, брат Османа Нурковића је и раније радио у школи, а његову ћерку смо запослили јер је била једини кандидат на конкурсу за асистента у настави”, казао је Нурковић.

Наставник ликовног васпитања, академски сликар Ибрахим Курпејовић, истиче да је за око двије и по године од када је Нурковић на челу овог колектива, наставно особље упутило министру просвјете чак 14 дописа, у којима су изнијети бројни прекршаји које је починио директор.

”У тим писмима смо министра обавјештавали о свим проблемима и самовољи директора Нурковића, који је за око двије и по године руковођења успио да унизи ову установу, која је била једна од најугледнијих у држави, а наставно особље подијели на интересне групе, односно на послушнике и оне непослушне каже”, Курпејовић истичући да им на упућена писма није одговарано, али је школу у неколико наврата обилазила надлежна инспекција.

Наглашавају да директор Нурковић, који је кадар Бошњачке странке, врши манипулције и приликом гласања ученика за изборне предмете, фалсификујући њихове жеље, како би имао простора да упосли њему подобне људе. Они вјерују да директор Нурковић има подршку своје странке док с друге стране, сматрају да нема компетенција да руководи овом школом.

Курпејовић позива министра да испуни обећано, односно да се обрачуна са свим директорима који спроводе своју самовољу и крше закон.

Дан

Желите рекламу на Порталу Црна Гора? Јавите нам се!

Желите и Ви да пишете за Црну Гору? Придружите нам се!