Prosječan januarski račun 41,63 eura

Prosječan januarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 41,63 eura. Domaćinstva su u januaru potrošila dva odsto manje struje u odnosu na decembar.

Ilustracija

„Domaćinstva su u januaru 2018. godine potrošila 127.758.045 kWh (kilovatsati) električne energije, što je oko dva odsto manje u odnosu na decembarsku potrošnju, odnosno 16,7 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom januara 2017. godine“, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

Kako je saopšteno, domaćinstva u Mojkovcu bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 23,79 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Kotoru gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 53,28 eura.

Račun vrijedan preko 150 eura dobiće 2,46 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 5,10 odsto kupaca.

Januarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 54,8 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 187.962 kupaca.

„Imamo rekordan broj članova Zlatnog tima – čak 187.962 kupaca. Oni posljednjeg dana januara nijesu imali dug za utrošenu električnu energiju i ostvarili su popust na vrijednost obračunate aktivne energije od 13 odsto, a samim tim su stekli i pravo da učestvuju u nagradnoj igri ‘Zlatni tim, popusti i nagrade'“, navodi se u saopštenju.

Izvlačenje nagrada je 20. februara u studiju TVCG.

31. januara, EPCG je završila novi ciklus akcije Podijelimo teret.

„Za vrijeme trajanja akcije 12.420 kupaca je potpisalo Sporazum o izvršavanju obaveza, a čak devet i po hiljada kupaca je nastavilo da otplaćuje dug po povoljnim uslovima, odnosno riječ je o kupcima koji su imali potpisane sporazume u okviru akcije Podijelimo teret“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!