Proslavljali kraj školske godine: Učenici gađali školu bakljama i petardama

Moguće veće incidente spriječila je policija, koja je došla na poziv Uprave škole

Proslavljali kraj školske godine: Učenici gađali školu bakljama i petardamaFOTO: Privatna arhiva

Dio fasade i izolacije na zgradi Osnovne škole „Vlado Milić” u podgoričkom naselju Donja Gorica izgorio je nakon što su učenici gađali zgradu upaljenim bakljama i petardama.

Moguće veće incidente spriječila je policija, koja je došla na poziv Uprave škole, čiji su članovi, zaključani u zgradi posmatrali kako učenici “bombarduju” ulaz i fasadu. Direktorica Biljana Ćulafić prijavila je policiji više svršenih osnovaca i starijih mladića, ali i nekoliko trinaestogodišnjaka, koji zbog godina ne podliježu krivičnoj odgovornosti.

Iz uprave škole su „Vijestima” rekli da su polumaturanti i manji broj učenika nižih razreda juče proslavljali kraj školske godine paljenjem baklji na školskom poligonu.

To je, kako tvrde, bila tradicija svake godine, ali nikada nije bilo incidenta. Međutim, ove godine učenici su imali jača pirotehnička sredstva.

Među grupom učenika su, tvrde u školi, bila i djeca koja nisu njeni učenici. Problem je, kako su saopštili “Vijestima”, nastao kada je grupa đaka sa bakljama i petardama krenula na djecu koja su bila ispred ulaza škole i nastavnike koji su gledali šta se dešava.

Nakon toga su se, tvrde, svi zatvorili u školu, odakle su pozvali policiju i posmatrali šta se dešava ispred, strahujući da se neko ne povrijedi. U tom trenutku je, saopštili su, neko bacio baklju na sims iznad ulaza, čiji plamen je zahvatio novu fasadu.

Iz Uprave škole policiji su skrenuli pažnju i na to da djeca nisu mogla sama kupiti skupa pirotehnička sredstva.

Izvor: Vijesti 

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!