Puna kuća Jovanovića: I Nikšićanka rodila trojke

#Društvo #Nikšić #Trojke

22290430_10210159746325789_1551982284_n.png

Neka su žive i zdrave- to je ono što u najmanju ruku možemo poželjeti Željku i Ivani Jovanović iz Nikšića, roditeljima tri bebe koje su prije dvije večeri došle na svijet.

Nakon lijepe vijesti početkom septembra da je Bjelopoljka Sandra Stešević rodila trojke, Helena, Filip i Balša su ponos kuće Jovanovića koja je puna radosti i veselja nakon osam mjeseci iščekivanja, prenosi portal Onogošt.me.

Ivana je inače bivša odbojkašica, a Željko je do skoro profesionalno igrao košarku. Bivši je igrač Ibona, Danilovgrada, Ulcinja, Sutjeske i Baškimija, a sada je trener u pionirskoj reprezentaciji Crne Gore i trener u lokalnom MNE Tim-u.

„Ovo je najvažnija trojka mog života“, kroz osmjeh kaže na početku razgovora za Onogošt.me tridesetogodišnji Željko.

Ističe da je na prvom pregledu doktor prvo rekao da je blizanačka trudnoća.

“Dok smo uspjeli da se priberemo nakon erupcije sreće, doktor nam se obraća riječima, ‘Stani, stani, ovo su trojke!’. E, tu je uslijedio potpuni šok“, prisjeća se Željko kako su se u nevjerici pogledali, a potom ostali u potpunom šoku preplavljeni emocijama.

Trudnoća nastala prirodnim putem proticala je u najboljem redu, ali je 1. oktobra Ivani, nakon što je hospitalizovana u nikšićkoj bolnici, naglo skočio pritisak zbog čega su je prevezli u podgorički Klinički centar, gdje se 3. oktobra uveče porodila.

„Bebe su sad na odjeljenju neonatologije, u inkubatorima su i prati se njihov razvoj. Rođene su ranije, ali su dobro i očekujemo da će uskoro biti sa nama“, objašnjava Željko.

Ivani je zapravo najteže. O porođaju carskim rezom manje razmišlja sad kad je sve prošlo, a teško joj pada odvojenost od beba.

„Jedva čekam da se oporavim, da izađem da vidim svoje bebe. Svjesna sam da moram biti strpljiva, jer su prijevremeno rođene,“, kratko je kazala Ivana.

Podsjetimo da je porodica Aleksandra i Sandre Dragović nagrađena od Vlade Crne Gore sa po 2.000 eura, pa očekujemo da istu pomoć dobije i porodica Jovanović.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!