Put Berane-Petnjica kapitalni projekat

#DuškoMarkovć

Rekonstrukcija puta Berane-Petnjica predstavlja kapitalni infrastrukturni projekat, koji je važan za taj kraj, ali i za cijelu Crnu Goru, kazao je danas predsjednik Vlade Duško Marković otvarajući dionicu od Petnjice do raskrsnice Berane–Rožaje.

.

„Rekli smo da ćemo Petnjcu povezati sa Beranama modernom saobraćajnicom evropskog kavaliteta. Dolazeći ovamo iskreno sam se divio urađenim i vjerujem da se ova saobraćajnica ne razlikuje od onih koje vidimo u razvijenim evropskim zemljama. Želim da prije svega čestitam Direkciji na ozbiljnosti i posvećenosti te dobrom razumijevanju mojih poruka da ova dionica treba da bude završena u predviđenom roku i na kvalitetan način“, istakao je Marković.

On je podsjetio da je Vlada u taj projekat do sada uložila 3.500.000 eura za 1,6 km rekonstrukcije puta i 2 km nove dionice.

„Početkom iduće godine biće započeti radovi na novoj dionici prem Beranama u dužini od 12,4 km izašta je već izdovjeno sedam miliona eura. To svjedoči ne samo o našem opredeljenju već i prepoznavanju vaših potreba i činjenici da obećana pretvoramo u konkretan rezultat. Da bi se bolje živjelo neophodna je dobra infrastruktura na čemu predano radimo. Zato smo pored novca za nastavak pomenutog puta obezbijedili i sredsta za izradu projekta i izgradnju puta Petnjica-Trpezi-Kalači- Rožaje čija će izgradnja početi iduće godine“, naglasio je Marković.

.

Uz autoput iz Petnjice do PG za sati 15 minuta

Predsjednik Vlade je istakao da će Petnjičani nakon završetka puta do Berana te pravca Jezerine- Lubnica-Berane k u naredne tri godine biti povezani sa auto putem, tako da će u Podgoricu stizati za sat i petanest minuta.

„To i druge investicije će obezbijediti uslove za život tako da će u ovu sredinu ostajati mladi u nju će se dolaziti i ostajati“, kazao je on.

Predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović je zahvalan što je država, kako je kazao, podarila sve svoje resurse da dionica od Petnjice do raskrsnice puta Berane–Rožaje bude završena u rekordnom roku.

.

„Raduje nas činjenica što smo imali izuzetno kvalitetnog izvođača ali i značaj koji ova saobraćajnica ima za Petnjicu. Ovo je snažna poruka Vlade Crne Gore da želi da pomogne razvoju ove sredine pa ovaj pit pored suštinske ima i siboličnu vrijednost da Vlada želi da poveže ovaj kraj sa centralnim djelom najboljom saobraćajnicom. Sve navedeno će biti novi generator razvoja opštin“, kazao je on.

Direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača je izrazio zadovoljstvo kvalitetom radova najavivši novih 12 km puta prema Beranam zašta će 4. decembra biti raspisan tender a nakon izbora izvođača sa prvim lijepim proljećnim danima počete izgradnja te dionice.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!