Radnici neće „valorizaciju“ aerodroma

Prva međunarodna konferencija o Vrancu i drugim
crnogorskim autohtonim sortama vinove loze

#AerodromTivat

Sinikalna organizacija Aerodroma Tivat protiv je najavljene „valorizacije“ te vazdušne luke i očekuje da njene buduće aktivnosti podrže kako lokalna uprava Tivta, tako i Savez samostalnih sindikata Crne Gore.

foto: Aerodromi Crne Gore

Epilog je to sastanka koji je na aerodromu održao Organizacioni odbor sindikata vazdušne luke, a na kojom su, kako je danas saopšteno, razmatrane informacije koje o namjerama Vlade u vezi sa tivatskim aerodromom koja u posljednje vrijeme objavljuju mediji.

Vlada je inače, u više navrata saopštila da će aerodrome Tivat “valorizovati” ali da ga neće prodati, već će vazdušnu luku najvjeriovatnije izdati u dugoročnu koncesiju partneru zainteresovanom da uloži novac u modernizaciju i proširenje njenih kapaciteta.

“Moguća valorizacija sa kojom smo upoznati kroz sredstva javnog informisanja je potpuno neprihvatljiva za sve radnike Aerodroma Tivat. Strateški resurs, kakav je Aerodrom Tivat, i njegova moguća privatizacija ili davanje u koncesiju, suprotan je interesima radnika i građana Opštine Tivat, kao i građana i privrede svih okolnih opština koje gravitiraju Aerodromu Tivat”, saopšteno je iz Sindikata tivatskog aerodroma uz napomenu da je takav zaključak donesen jednoglasno, prenosi portal Bokanews.

Pročitajte još:   Nova ograničenja na duvanske proizvode: Cigarete ni na fotografiji, kazna do 20.000 eura

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!