Raspisan tender za dezinsekciju Podgorice

Komarac.jpg

Glavni grad je raspisao tender za dezinsekciju Podgorice, ukupne vrijednosti 31.000 eura, saopšteno je iz Pg Biroa.

Dezinsekcija će se sprovesti u svim prigradskim naseljima i Kampu Konik I, tokom proljeća i ljeta.Rok za dostavlanje ponuda je 6.mart.

“Navedenim tretmanom se sprječava razvijanje letećih formi u stajaćim vodama, na mjestima gdje dolazi do izlivanja septičkih jama, na području gdje je lociran kolektor otpadnih i fekalnih voda, na području rijeke Mareze, koritu rijeke Ribnice, Savinom potoku, naselju Konik”, pojašnjavaju iz PG Biroa.

Kako kažu, posebno treba tretirati javne vodene površine i zemljišta oko njih na lokalitetu Mareza, kolektor otpadnih voda, Romsko izbjegličko naselje, ulicu Luke Boljevića, Stara Varoš, kao i kanale gdje se izlivaju otpadne vode od česmi iz dvorišta kao sva mjesta pogodna za legla i razmnožavanje komaraca.

Dezinsekcija ovih mjesta planirana je u periodu od marta do juna tekuće godine.

Tokom ljeta dezinsekcija će se kontinuirno sporovoditi preko Morače do Kolovrata, Gornju Goricu od mosta na Sitnici do Zelenike, Tološe, Momišiće, Kruševac i naselje iza IGM ”Radoje Dakić”, Zagorič, Zlatica, Masline, Murtovinu, Nova Varoš, Stara Varoš, Konik, Vrela Ribnička, Stari Aerodrom, Pobrežje, Zabjelo i Zelenika.

Dezinsekcija se vrši u večernjim i noćnim časovima(od 19 do tri sata poslije ponoći) kada je najmanji saobraćaj i najveće prisustvo komaraca. Ljetnje zaprašivanje trajaće od juna od oktobra.

Iz Pg Biroa ističu da u planu imaju i kompletnu dezinsekciju, dezinfekciju i deratizaciju u Kampu Konik I sa užom okolinom. To je, navode oni, planirano tokom aprila do oktobra mjeseca.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!